Trobada de Claretians joves a Vic sobre el diàleg interreligiós

161125_trobada_interreligiosaDe divendres 18 al vespre fins diumenge 20 al mig dia va tenir lloc la trobada anual de claretians joves d’Europa, més exactament els que es troben en els seus cinc primers anys d’ordenació o professió perpetua (en el cas dels germans). És el que s’anomena “Quinquenni”. Hi van participar 8 claretians joves: 4 de Catalunya, 1 de Bètica,1 de França, 1 del Regne Unit i 1 Itàlia. Alguns dels convocats, per diverses raons, no van poder ser-hi. Hi foren presents també el P. Màxim Muñoz, prefecte provincial de formació i encarregat de l’organització, el P. Provincial, Ricard Costa-Jussà i el P. Lluis Balanyà com a traductor del P. Robert Essugou, del Cameroun, recentment destinat a França, que té dificultats per entendre el castellà.

Aquesta any la trobada va tenir lloc a la Casa d’Espiritualitat de Vic, amb el tema “El diàleg interreligiós, especialment amb l’Islam”. El dissabte va tenir lloc una interessant taula rodona amb representants de la tradició musulmana, budista, evangèlica i catòlica, sobre com vivien la seva fe en l’actual context de Vic i com valoraven la convivència i el diàleg que s’està promovent en aquesta ciutat. La taula rodona va ser organitzada i liderada pel P. Joan Soler, President del Casal Claret de Vic, que en un segon moment va compartir la seva llarga experiència de diàleg interreligiós i intercultural, especialment des del Casal, molt reconegut en aquest àmbit.

A la tarda els participants van poder conèixer de prop els locals i les activitats del Casal Claret en l’àmbit de l’emigració, el referit del diàleg interreligiós i intercultural, l’economia social, etc. La intensa jornada va acabar amb un diàleg molt enriquidor sobre la pròpia experiència de contacte amb persones i col·lectius d’altres tradicions religioses i els reptes que aquest diàleg ens planteja als claretians.

El diumenge va tenir una forta empremta claretiana. Després de l’eucaristia a la cripta del Temple, prop del sepulcre del P. Claret, presidida pel P. Ricard Costa-Jussà, Provincial dels Claretians de Catalunya, es van visitar els llocs de les primeres predicacions del P. Claret: Viladrau, Seva i Espinelves. També es va visitar l’església parroquial de Santa Eugènia de Berga, lloc de bateig del beats màrtirs Andreu Sola (la memòria del qual es celebrava aquell dia) i Joan Condinachs, del grup de Barbastre. La visita va ser guiada sàviament pel P. Carlos Sànchez, director del CESC.

Cal fer referència als moments intensos de pregària i celebració eucarística, així com altres de convivència més lliure i informal, molt propicis per compartir les experiències comunitàries i apostòliques, així com els records comuns del temps de formació. L’avaluació va ser molt positiva tant pel tema, com per la convivència i l’experiència claretiana.

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection