El Papa Francesc signa el decret de beatificació de 109 màrtirs Claretians

161224_martirsAhir, 22 de desembre de 2016, l’Osservatore Romano publicava la notícia que el Papa Francesc havia signat el decret de la propera beatificació dels Màrtirs Claretians Mateu Casals, sacerdot, Teófilo Casajús, estudiant, i Ferran Saperas, germà, i companys, 109. Entre ells, aquest darrer, assassinat i enterrat a Tàrrega, frueix de molta devoció popular. Tots van ser morts a la revolució del 1936. Pel seu lloc de naixement corresponen als següents organismes claretians: 73 a Catalunya, 19 a Santiago, 15 a Euskal Herria, 1 a Bètica i 1 a França (podeu veure la llista complerta a l’enllaç adjunt a sota).

És el grup més nombrós de màrtirs claretians que quedava per beatificar. El 1992, a Roma, Joan Pau II va beatificar els 51 màrtirs de Barbastre, i el 2013, a Tarragona, eren beatificats 23 més, 7 de la Província de Catalunya i 16 de Bètica.

La data i lloc de la beatificació es fixarà en consulta amb la Congregació per a la Causa dels Sants.

La Província Claretiana de Catalunya expressa la seva alegria de comptar entre els beats de l’Església aquest grup nombrós de màrtirs, que sempre han estat per a ella referent i estímul de fe i coherència missionera.

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection