Celebració del bicentenari del naixement del P. Josep Xifré i Mussach (1817 – 2017)

170120_xifreEl P. Xifré, considerat el segon fundador de la Congregació claretiana, en fou Director General del 1858 al 1899. Quan va iniciar la seva tasca hi havia una casa (la primera de Vic) i una dotzena de missioners i la deixà amb 61 cases, escampades per 11 països (Europa, Amèrica i Àfrica), i un total de 1.782 missioners.

A Vic, el 17 i 18 de febrer de 2017, els Missioners Claretians celebren el bicentenari del naixement del P. Josep Xifré i Mussach (1817 – 1899), missioner claretià, vigatà il·lustre, cofundador i continuador de la gran obra que Sant Antoni M. Claret va iniciar.

 

Josep Xifré

El P. Xifré va néixer a la Masia Can Sibiu, als afores de la ciutat de Vic, el 19 de febrer de 1817. Els seus pares es deien Josep i Teresa. Era el quart de sis germans. Cursats els estudis al seminari diocesà de Vic, el 16 de febrer de 1840 va rebre el presbiterat a Roma. El 1842, mossèn Xifré va tornar a Vic i fou quatre anys Vicari a Prats de Lluçanès, i el 1847 de St. Quirze de Besora. Completava el servei i atenció parroquials amb la predicació popular.  El 16 de juliol de 1849 formà part del grup de cinc que, convidats i entusiasmats pel P. Claret, van constituir a Vic la primera comunitat claretiana.

Fou el tercer Director General de la Congregació, substituint el P. Esteve Sala, de l’any 1858 fins a la seva mort a Cervera el 1899. Quan va iniciar la seva tasca hi havia una casa (la primera de Vic)  i una dotzena de missioners i la deixà amb 61 cases, escampades per 11 països (Europa, Amèrica i Àfrica) i un total de 1.782 missioners. Va viatjar incansablement, va convocar sis Capítols Generals; els dos primers foren presidits pel P. Claret i la resta per ell mateix. Aconseguí l’aprovació civil i canònica de les constitucions i de la congregació.

Amb motiu del centenari del la seva mort, les despulles del P. Xifré, cofundador de la Congregació Claretiana, van ser traslladades des del cementiri de Cervera a la cripta del Temple de Vic, on reposen al costat del sepulcre del seu admirat Fundador i Pare, Sant Antoni Maria Claret.

És l’hereu espiritual del Fundador, sant Antoni M. Claret. Aquesta fidelitat traspua sobretot en el seu escrit El Espíritu de los Misioneros. I regalima en les nombroses cartes circulars adreçades setmanalment als Missioners: escrits generalment breus i circumstancials, de doctrina sòlida.

 

Actes previstos per a la celebració del bicentenari del seu naixement, febrer 2017.

Acte inaugural

L’acte inaugural del bicentenari serà el divendres, 17 de febrer, a les 18:30h a la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic (C. De la Ciutat, 1).

A l’acte hi intervindran el P. General de la Congregació dels Missioners Claretians, P. Mathew Vattamattam, el Provincial dels Claretians de Catalunya, P. Ricard Costa-Jussà, i el Sr. Xavier Cateura que durà a terme la conferència: Josep Xifré, vigatà il·lustre, emprenedor d’una gran obra.

En finalitzar l’acte, actuarà en directe el grup musical Quartet Pizzicato.

Aquest acte és obert a tothom qui desitgi participar-hi.

targeto_invitacio_vf

 

Altres actes Congregacionals

El dissabte dia 18 tindrà lloc una jornada de trobada claretiana, amb la presència del P. General, dels Superiors Majors d’Europa, Claretians de Catalunya i altres indrets, i membres de la Família Claretiana.

A la Casa d’Espiritualitat Claret de Vic, a les 10:30, conferència «De professió missioner» a càrrec del P. Jaume Sidera i Plana, autor de l’obra «El P. Josep Xifré», publicada per Editorial Claret, un estudi molt acurat i complet sobre la figura del cofundador dels Claretians.

Seguidament, a les 12:30, a la cripta del temple de sant Antoni M. Claret de Vic, se celebrarà  l’Eucaristia, presidida pel Bisbe de Vic Mons. Romà Casanova.

A les 16:00 h inauguració de la placa commemorativa en record dels 200 anys del naixement del P. Xifré a Can Sibiu, la seva casa natal.

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Els claretians més joves davant la nova província

Nova App: Missa de cada dia

Recomanacions Nadal 2018 Llibreria Claret

Booktràiler Materials Advent 2018

125 anys prèdica a la Seu de Manresa

Festivitat del Pare Claret

Entrevista a Josep Sureda

Dia de la Província

Emissió Beatificacions

Josep Xifré, de professió missioner

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection