Ens ha deixat el pare Josep M. Codina i Plensa

CodinaPlensaAquest estiu, el 21 d’agost, va morir a Barcelona el pare Josep M. Codina i Plensa, Missioners Claretià nascut a Albesa (La Noguera) el 15 de gener de 1931. Tenia 86 anys i havia fet la primera professió fa 69 anys. Va exercir el seu apostolat a Barcelona, Sabadell, Cervera, Tarragona, Roma, Vic i Lleida i va ser vicepostulador de la causa del pare Jaume Clotet i dels màrtirs.

El pare Josep M. Codina i Plensa ingressà al postulantat de Cervera quan tenia 11 anys. Passà després al d’Alagon i al de Barbastre. Va fer el noviciat a Vic (1947-1948), la filosofia a Solsona (1948-1951) i la teologia a Valls (1952-1956).
La seva primera professió tingué lloc a Vic el 16 de juliol de 1948 i la perpètua a Barcelona el 25 de gener de 1952. Fou ordenat prevere a Montblanc el 10 de maig de 1956.

Es dedicà a la docència, primer al col·legi de Barcelona com a “maestrillo” (1951-1952) i com a professor (1956-1972) i després a Sabadell (1972-1976). S’hi preparà llicenciant-se en Filologia Romànica a la Universitat de Barcelona, on també obtingué el grau elemental de matemàtiques i el títol de mestre de Català.

El 1976 va rebre el destí a Cervera-Mas Claret, que durarà fins el 1990. Foren 14 anys que li deixaren una petjada inesborrable. Desenvolupà una àmplia tasca pastoral a Cervera i comarca, que compaginà amb l’encàrrec de vicepostulador de la causa del pare Jaume Clotet i dels màrtirs.

L’any 1987 dirigí els actes commemoratius del Centenari de la presència Claretiana a Cervera, recollits en un llibre que publicà a l’Editorial Claret. Membre d’una família marcada pel testimoni martirial de l’oncle Eusebi Codina, beat del grup de Barbastre, visqué i difongué un gran afecte i devoció pels màrtirs.

Després d’una breu estada a Tarragona, el P. General el cridà a Roma (1990-96) per col•laborar amb la secretaria i Postulació Generals, especialment en l’elaboració de la revista informativa NUNC.
Retornat a Catalunya, després de dues breus estades a Vic i a Lleida, el 2000 fou destinat a Sabadell i el 2007 a Tarragona.

Amb la salut ja delicada, el 2009 arribà a la infermeria provincial, on ha continuat col•laborant amb els ministeris de la comunitat i fent un bon servei d’animació litúrgica.

Aimant de la natura i de la fotografia, ha estat un gran excursionista i un entusiasta dels Aplecs de Matagalls.

S’ha estimat molt la Congregació i seva vocació missionera i cordimariana.

Sempre disponible per fer qualsevol servei que se li demanava, a nivell comunitari i Provincial. A ell li devem la posada al dia del necrologi i diverses traduccions al català, com la del directori espiritual.

Que descansi en la pau del Senyor!

Comments are closed.

Dia de la Província

Emissió Beatificacions

Josep Xifré, de professió missioner

Llibreria Infantil Claret

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection