Ens ha deixat el pare Josep M. Codina i Plensa

CodinaPlensaAquest estiu, el 21 d’agost, va morir a Barcelona el pare Josep M. Codina i Plensa, Missioners Claretià nascut a Albesa (La Noguera) el 15 de gener de 1931. Tenia 86 anys i havia fet la primera professió fa 69 anys. Va exercir el seu apostolat a Barcelona, Sabadell, Cervera, Tarragona, Roma, Vic i Lleida i va ser vicepostulador de la causa del pare Jaume Clotet i dels màrtirs.

El pare Josep M. Codina i Plensa ingressà al postulantat de Cervera quan tenia 11 anys. Passà després al d’Alagon i al de Barbastre. Va fer el noviciat a Vic (1947-1948), la filosofia a Solsona (1948-1951) i la teologia a Valls (1952-1956).
La seva primera professió tingué lloc a Vic el 16 de juliol de 1948 i la perpètua a Barcelona el 25 de gener de 1952. Fou ordenat prevere a Montblanc el 10 de maig de 1956.

Es dedicà a la docència, primer al col·legi de Barcelona com a “maestrillo” (1951-1952) i com a professor (1956-1972) i després a Sabadell (1972-1976). S’hi preparà llicenciant-se en Filologia Romànica a la Universitat de Barcelona, on també obtingué el grau elemental de matemàtiques i el títol de mestre de Català.

El 1976 va rebre el destí a Cervera-Mas Claret, que durarà fins el 1990. Foren 14 anys que li deixaren una petjada inesborrable. Desenvolupà una àmplia tasca pastoral a Cervera i comarca, que compaginà amb l’encàrrec de vicepostulador de la causa del pare Jaume Clotet i dels màrtirs.

L’any 1987 dirigí els actes commemoratius del Centenari de la presència Claretiana a Cervera, recollits en un llibre que publicà a l’Editorial Claret. Membre d’una família marcada pel testimoni martirial de l’oncle Eusebi Codina, beat del grup de Barbastre, visqué i difongué un gran afecte i devoció pels màrtirs.

Després d’una breu estada a Tarragona, el P. General el cridà a Roma (1990-96) per col•laborar amb la secretaria i Postulació Generals, especialment en l’elaboració de la revista informativa NUNC.
Retornat a Catalunya, després de dues breus estades a Vic i a Lleida, el 2000 fou destinat a Sabadell i el 2007 a Tarragona.

Amb la salut ja delicada, el 2009 arribà a la infermeria provincial, on ha continuat col•laborant amb els ministeris de la comunitat i fent un bon servei d’animació litúrgica.

Aimant de la natura i de la fotografia, ha estat un gran excursionista i un entusiasta dels Aplecs de Matagalls.

S’ha estimat molt la Congregació i seva vocació missionera i cordimariana.

Sempre disponible per fer qualsevol servei que se li demanava, a nivell comunitari i Provincial. A ell li devem la posada al dia del necrologi i diverses traduccions al català, com la del directori espiritual.

Que descansi en la pau del Senyor!

Comments are closed.

Emissió Beatificacions

Material Catequesi Llibreria Claret

Josep Xifré, de professió missioner

Testimoni Jaime Absalón, activista colombià

Testimoni del missioner Juan Ángel Artiles, claretià a Indonèsia i Timor Oriental

Dia de la Província

El P. Ricard Costa-Jussà nou Provincial

adidas ultra boost uncaged collegiate navy another look adidas ultra boost collegiate navy release date adidas ultra boost uncaged collegiate navy release date adidas ultra boost uncaged oxford tan custom dank customs adidas yeezy boost 350 v2 oxford tan new images adidas yeezy boost 350 2 0 oxford tan first look adidas yeezy boost 350 v2 oxford tan more images adidas ultra boost uncaged white reflective drops week adidas ultra boost reflective pack release date adidas ultra boost uncaged vapour grey adidas ultra boost uncaged vapour grey adidas ultraboost uncaged vapour grey adidas ultra boost uncaged vapour grey adidas ultra boost uncaged white tech earth vapour grey adidas ultra boost uncaged black white black boost ultra boost 2016 adidas ultra boost uncaged coming black boost tonal primeknit adidas ultra boost uncaged adidas ultra boost uncaged ray red ultra boost uncaged