Aplec Martirial al Mas Claret en espera de les beatificacions

MasClaret2017IMG_9323Com cada any, aquest tercer diumenge de setembre, s’ha celebrat al Mas Claret de Cervera l’Aplec Martirial en memòria dels 19 màrtirs que van ser-hi assassinats l’octubre de 1936 i de tots els màrtirs de la comunitat claretiana. Els màrtirs dels Mas Claret formen part del grup de 109 claretians que seran proclamats beats el proper 21 d’octubre.

Per això, aquest any ha estat una celebració marcada per una “joia continguda” esperant el 21 d’octubre. Així ho va remarcar en l’homilia el pare Ricard Costa-Jussà, provincial dels Claretians de Catalunya, que va presidir la celebració. El pare Costà-Jussà va destacar que el testimoni de perdó dels màrtirs només s’explica perquè “van tenir l’experiència de sentir-se estimats per Déu” i perquè “només podem sentir veritablement el perdó si realment hem estat estimats”. Aquesta és l’experiència que van tenir el màrtirs i que hauríem d’imitar avui: “la invitació de Jesús a viure l’amor fins a l’extrem, demanant-nos que no perdonem una vegada, sinó 70 vegades 7”.

En la celebració hi han participat diversos pares claretians i altres capellans i feligresos del bisbat de Solsona, membres de la família claretiana de diversos punts de Catalunya i alguns familiars dels màrtirs.

El Mas Claret va ser la casa on es van refugiar una part de la comunitat i dels estudiants claretians de Cervera el juliol de 1936. Després d’estar controlats durant tot l’estiu, el 19 d’octubre van ser afusellats en un marge al costat del Mas. Des del 1943, en el lloc del seu martiri, els claretians hi celebrem l’Aplec Martirial.

Com cada any la celebració va començar amb un Via Crucis que va recórrer el camí que van seguir el màrtirs des del Mas fins al camp on va ser afusellats. El camí passa pel costat del petit cobert en el que durant el seu captiveri alguns claretians s’amagaven per poder celebrar l’Eucaristia.

Aquest espai, que sempre ha estat de memòria dels màrtirs, va ser reformat el 1997. El pare Josep Vilarubies va promoure l’ampliació de l’espai on hi ha el memorial dels màrtirs i es va adequar el cobert per a celebracions i trobades. També es va senyalitzar el camí dels màrtirs amb un panell informatiu i amb una làpida procedent de la mateixa pedra amb la que Domènec Fita va fer l’escultura del Pare Claret per a la Sagrada Família. És un espai de memòria dels màrtirs que alhora està disponible per a grups que vulguin fer-hi trobades.

 

 

Comments are closed.

Booktràiler “Projecte Hospital de Campanya”

Dia de la Província

Emissió Beatificacions

Josep Xifré, de professió missioner

Llibreria Infantil Claret

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection