Pere Casaldàliga mereix un respecte

casaldaligaLa neboda del bisbe Pere Casaldàliga, Glòria Casaldàliga, ha fet pública una carta on lamenta que es vulgui fer ús de la seva figura i prestigi ara que està en una situació de salut molt precària i que li dificulta la comunicació. Concretament, fa referència a una recent entrevista on el bisbe Pere suposadament es manifestava contra la independència de Catalunya: “se’m fa difícil creure que hagi pogut expressar-se amb claredat en un tema tant complicat i que se li hagi pogut fer una entrevista”. També demana que no s’utilitzin les imatges que mostren el seu deteriorament físic:

“Aquest mes d’agost vaig estar juntament amb la meva germana Fatima, 15 dies a Brasil visitant i convivint amb el meu oncle Pere.

Per a mi van ser dies molt difícils, ja que la comunicació era gairebé impossible. A causa del Parkinson pràcticament s’ha quedat sense poder parlar. Encara que està lúcid només al matí, a primera hora ens acompanyava a l’oració. L’únic moment que aconseguia entendre algunes poques paraules. La resta del dia descansava molt. A les tardes aprofitàvem per llegir-li una mica. Li agradava escoltar poesia en català i el vaig veure emocionat escoltant Jacint Verdaguer.

Degut al seu estat, li és molt difícil, per no dir impossible, seguir l’actualitat, ja que pràcticament no aconsegueix estar davant de l’ordinador per posar-se al dia de les notícies. Per això, quan alguna persona o organització s’ha posat en contacte amb mi per a veure si el meu oncle donava el suport a diferents mobilitzacions (entre elles el tema de la independència de Catalunya), la meva opinió sempre ha estat que ara mateix és complicat per ell tenir tota la informació necessària per a poder posicionar-se.

M’ha sorprès veure publicada en el diari “Religión Digital” una entrevista on es destacava sobretot el posicionament del meu oncle en contra de la independència de Catalunya. Com he dit, se’m fa difícil creure que hagi pogut expressar-se amb claredat en un tema tant complicat i que se li hagi pogut fer una entrevista.

Crec que es mereix un respecte i s’ha d’anar amb molt de compte per no voler utilitzar la seva figura. Jo així ho intento fer i segueixo aportant el meu granet de sorra per donar a conèixer “les causes que valen més que la seva vida” entre elles el dret de l’autodeterminació dels pobles.

Aprofito per expressar-los que em dol veure publicades algunes imatges del meu oncle en què es veu el deteriorament físic que pateix. Per a mi és molt dur i m’agradaria que el record que ens quedi d’ell fos el d’aquell home prim, energètic, de mirada profunda i ferma i amb aquell somriure captivador”

Gloria Casaldàliga Riera, presidenta de l’Associació Araguaia amb el bisbe Casaldàliga de Barcelona.

 

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Carles Armengol | Canviar el consum per canviar la vida

Marcial Gamboa | Missioner claretià a Colòmbia

Màxim Muñoz | Unió de Religiosos de Catalunya

Claret publica ‘La música de la fe’

Antoni Daufí | El claretià que dibuixa l’Evangeli

Recomanacions Quaresma Claret

Claret presenta el DOCAT

Què fan els claretians a França?

Els claretians més joves davant la nova província

Nova App: Missa de cada dia

Festivitat del Pare Claret

Entrevista a Josep Sureda

Josep Xifré, de professió missioner

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection