Claretians de tot el món i familiars dels màrtirs participaran en la beatificació dels 109 màrtirs

Logo def1CATOKAquest cap de setmana claretians de tot el món participen en la beatificació de 109 màrtirs claretians que es farà dissabte 22 d’octubre al matí a la basílica de la Sagrada Família de Barcelona. Els actes començaran aquest divendres al vespre amb una vetlla de pregària a Santuari del Cor de Maria de Barcelona i s’acabaran diumenge amb una missa d’Acció de Gràcies també al Cor de Maria.

La celebració a la Basílica de la Sagrada Família estarà presidida pel cardenal Angelo Amato, Prefecte de la Congregació per a les Causes dels Sants. Hi ha previst que concelebrin uns trenta bisbes d’arreu del món i més de 300 capellans i la participació de 3.000 assistents, entre ells familiars dels 109 màrtirs. El cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, i el Superior General dels Claretians, el pare Mathew Vattamattam, seran els concelebrants principals.

Als actes de beatificació hi assistiran claretians de tot el món, entre ells diversos bisbes claretians. Nigèria, Guinea Equatorial, Mèxic, Hondures, Panamà, Colòmbia, Veneçuela, Bolívia, Argentina, Xile, Perú, Estats Units, Canadà, Korea o Indonèsia són alguns dels països que estaran representants a la beatificació. A més hi participaran claretians de tot Europa i els representats dels organismes de coordinació internacionals dels Missioners Claretians dels cinc continents i del govern general.

A més dels bisbes claretians d’arreu del món, també concelebraran els bisbes catalans i d’altres diòcesis d’Espanya a les que estaven vinculats els 109 màrtirs, i el nunci Renzo Fratini.

Dels 3.000 assistents, un miler són familiars dels màrtirs i representants de les poblacions d’origen, entre ells una dotzena d’alcaldes.

La celebració comença dissabte a les 10 del matí a la basílica de la Sagrada Família. A l’inici de la missa, després de la petició pública de beatificació, es llegirà la butlla del Papa Francesc que promulga la creació dels nous beats. Una vegada s’hagi fet la proclamació es descobrirà per primera vegada la icona que representarà la primera veneració pública dels nous màrtirs i es farà una processó amb una arqueta que conté les relíquies d’alguns dels 109 màrtirs.

Aquesta és la primera beatificació que es fa a la Sagrada Família, que va ser consagrada el 2010. També és la beatificació més nombrosos de màrtirs d’una sola congregació religiosa.

La celebració s’emetrà en directe per 13TV i per diverses plataformes digitals com el web oficial de les beatificacions: www.109cmf.org.

Comments are closed.

Booktràiler “Projecte Hospital de Campanya”

Dia de la Província

Emissió Beatificacions

Josep Xifré, de professió missioner

Llibreria Infantil Claret

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection