El P. Mathew Vattamattam: “El plaer no és alegria, és necessitat i benestar. L’alegria està lligada a Déu”

20171020_094848Aquest divendres el P. Mathew Vattammatam, Superior general dels Missioners Claretians, ha estat en una trobada amb professors i col·laboradors de l’Observatori Blanquerna Comunicació, Religió i Cultura a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna de la Universitat Ramon Llull.

El P. Mathew Vattammattam ha parlat sobre la Beatificació dels 109 màrtirs Claretians que es farà demà dissabte a la Basílica de la Sagrada Família. En concret, ha destacat la importancia de cadascuna de les històries dels màrtirs. Per Vattammatam es tracte de persones úniques amb una cosa en comú: “la seva fidelitat amb la vocació i la força del perdó pels qui els van matar”.

Sobre les beatificacions, també ha volgut destacar que els 109 màrtirs van morir amb alegria: “el plaer no és alegria, és necessitat i benestar. Alegria és un benestar molt alt que per mi només es troba lligat a la religió i en relació a Déu”.

Durant la trobada, que ha tractat sobre la religió i la cultura a la Índia, s’ha parlat sobre el paper dels cristians al país, que suposa només un 2% de la población. Dins d’aquest grup, els catòlics són només un 1,4% però hi ha zones de tradició cristiana on arriben al 20%. Vattammattam ha reconegut que actualment el catolicisme està perseguit per alguns sectors perquè el veuen com “una amenaça estrangera envers la seva cultura i religió hinduista”.

El degà de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, Josep Maria Carbonell, li ha preguntat sobre si el sistema de castes de la Índia es reprodueix en la religió catòlica. El Superior General ha defensat que dins de l’església catòlica no existeixen aquestes divisions i que sempre han mirat a les castes més baixes com els pobres a qui val defensar. Tot i això, encara es produeixen conflictes puntuals entre bisbes del país de diferents castes.

 

P. Vattamattam a l'Obs Blanquerna

Picture 1 of 4

Comments are closed.

Booktràiler “Projecte Hospital de Campanya”

Dia de la Província

Emissió Beatificacions

Josep Xifré, de professió missioner

Llibreria Infantil Claret

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection