P. Vattamattam sobre els 109 màrtirs claretians “No estem parlant de mites, sinó de persones concretes”

VESPRES CLARETIANS-800Aquest divendres 20 d’octubre al vespre s’han iniciat els actes de celebració de la beatificació del 109 màrtirs claretians. El primer acte, que ha reunit la família claretiana, ha estat una vetlla de pregària presidida pel Superior General dels Missioners Claretians, el pare Mathew Vattamattam, al Santuari del Cor de Maria de Barcelona.

En el comentari a les lectures, el pare Vattamattam ha remarcat que la beatificació que se celebrarà aquest dissabte al matí a la Sagrada Família ” és un esdeveniment de fe” . També ha explicat que cal reconèixer els màrtirs un a un, amb els seus noms, perquè “no estem parlant de mites, sinó de persones concretes, provinents de famílies de la nostra terra, educats en els nostres centres formatius, homes que portaven el tresor de la vocació missionera en gerres de terrissa de la seva humanitat”.

Per això, ha remarcat el “camí” que ha fet la comunitat claretiana els darrers 109 dies, fixant-se cada dia en un dels noms dels 109 beatificats a través del web de les beatificacions: www.109cmf.org

El pare Vattamattam ha recordat que “avui, en diverses parts del món, vivim la persecució a causa de l’Evangeli”, també en zones en conflicte o de frontera on avui hi ha presència claretiana. I ha explicat que si avui som capaços d’acceptar aquesta persecució “amb humilitat i valentia, experimentarem també, com els nostres màrtirs, la fecunditat extraordinària que brolla de la creu de Jesús”.

109 fotos dels màrtirs

La celebració s’ha iniciat amb una processó de palmes, símbol del martiri, portades per estudiants claretians. Un gest que recorda que un gran nombre dels màrtirs dels Missioners Claretians són joves estudiants del seminari de Cervera, alguns de 16 anys o poc més.

En un ambient de recolliment s’ha pronunciat un a un el nom dels 109 màrtirs. Les imatges de tots els màrtirs han presidit la celebració. Mentre es proclamaven els noms, s’ha anat portant a l’altar una espelma per c ada màrtir, f ormant a t erra l a f orma del número “ 109”.

En la vetlla també s’ha pregat pels diferents col·lectius de la família claretiana i perquè el testimoni de fe dels màrtirs els enforteixi davant les dificultats més extremes. En especial pels Missioners Claretians malalts o grans, pels joves en formació, pels qui pateixen persecucions i pels laics que comparteixen el carisma claretià arreu del món. Una petició a ser tots “constructors de pau i reconciliació en les pròpies comunitats i en la societat”.

Trobada de la familia claretiana

L’inici de la celebració de les beatificacions ha estat un moment de trobada internacional de la família claretiana, les diverses institucions i col·lectius fundats o inspirats pel carisma de Sant Antoni Maria Claret.

Nigèria, Guinea Equatorial, Mèxic, Hondures, Panamà, Colòmbia, Veneçuela, Bolívia, Argentina, Xile, Perú, Estats Units, Canadà, Corea o Indonèsia són alguns dels països que estaran representats a la beatificació. Entre ells hi ha catorze bisbes claretians. També han vingut a Barcelona claretians de tot Europa, els representats dels organismes de coordinació internacionals dels Missioners Claretians dels cinc continents i del govern general.

També hi participen una àmplia representació femenina de la família claretiana, com la superiora general de Missioneres de la Institució Claretiana, M. Gràcia García-Baquero, la superiora general de les Missioneres Claretianes, Jolanta María Kafkala, la directora general de la Filiació Cordimariana, María del Mar Álvarez, i religioses d’altres congregacions.

Entre els assistents s’ha reunit alguns dels f amiliars dels màrtirs i de les poblacions d’origen que demà també a ssistiran a l a beatificació.

Santuari del Cor de Maria

La vetlla de pregària s’ha fet en el Santuari del Cor de Maria, un dels centres de referència de la comunitat claretiana situat al Barri de Gràcia. Després de Vic, on Sant Antoni Maria Claret va fundar la congregació el 1849, la de Gràcia és la segona casa de la Congregació fundada el 1859.

Des de llavors els claretians mantenen la seva presència a Barcelona. Actualment en la mateixa localització hi ha la parròquia Santuari Cor de Maria, el Col·legi Claret Barcelona, dues comunitats claretianes, i és la seu del govern de la Província del Missioner Claretians de Catalunya. L’Església també acull les restes d’un dels cofundadors de la Congregació, el pare Jaume Clotet. Alguns de màrtirs també pertanyen a aquesta comunitat.

VESPRES CLARETIANS-800

VESPRES CLARETIANS-800
Picture 1 of 13

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

Amb el pare Claret hem après… Festa SANT ANTONI MARIA CLARET 2019

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

Antoni Daufí | El claretià que dibuixa l’Evangeli

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection