Teresa Ulldemolins, autora de l’arqueta de les relíquies

Beatificacio-Claretians-811L’autora de l’arqueta en la que es van dipositar les relíquies d’alguns dels màrtirs és Teresa Ulldemolins, una esmaltadora de Valls. Aquesta urna es va presentar en processó després de mostrar la icona que representava els 109 màrtirs claretians. Ulldemolins explica la seva obra d’aquesta manera:

“En rebre l’encàrrec, vaig tenir molt clar que volia interpretar en esmalt la llum que s’escola pels vitralls de la Sagrada Família, que em va impactar en la darrera visita que hi faig fer. Una simfonia de colors que transcendeix l’espai en quelcom místic i espiritual. En les quatre plaques planes que volten la capsa, apareix una creu que obre els seus braços projectant la llum en una mena de mosaic. És com una abraçada de Crist als màrtirs que van donar la seva vida a causa de la Fe. He jugat, com fa la llum, amb raigs i transparències que es creuen i formen 109 espais, com el número de màrtirs claretians. Els colors, amb tot el seu significat, van canviant en harmonies que ens parlen de fe, dolor, martiri, testimoni, i també de perdó i esperança en un món millor. He treballat la tapa bombant-la amb martelé per a donar-li un caire d’arqueta i hi he esmaltat l’anagrama d’aquesta beatificació utilitzant la tècnica del cloisoné amb fil d’argent.”

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Carles Armengol | Canviar el consum per canviar la vida

Marcial Gamboa | Missioner claretià a Colòmbia

Màxim Muñoz | Unió de Religiosos de Catalunya

Claret publica ‘La música de la fe’

Antoni Daufí | El claretià que dibuixa l’Evangeli

Recomanacions Quaresma Claret

Claret presenta el DOCAT

Què fan els claretians a França?

Els claretians més joves davant la nova província

Nova App: Missa de cada dia

Festivitat del Pare Claret

Entrevista a Josep Sureda

Josep Xifré, de professió missioner

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection