Vic acull la clausura de l’Any Xifré i la Missa d’Acció de Gràcies per la beatificació de 109 màrtirs

SAMSUNG CSC

Dissabte 4 de novembre, un bon grup de Claretians de les diverses comunitats de Catalunya s’han trobat a Vic per cloure l’Any Xifré, que ha commemorat el bicentenari del naixement del cofundador i tercer superior General dels Missioners Claretians, així com per donar gràcies per la beatificació de 109 màrtirs claretians.

El P. Provincial, Ricard Costa-Jussà ha donat la benvinguda subratllant la importància i connexió d’ambdós esdeveniments: la Congregació estarà sempre immensament agraïda al P. Xifré per l’enorme impuls que li va donar, i als màrtirs pel vigor espiritual que li ha infós. Ha llegit la carta que el P. Gonzalo Fernández, vicari general i president de la comissió de l’Any Xifré, li ha fet arribar en nom del govern general. En ella ha subratllat que “més enllà del repàs de les activitats que s’han desenvolupat en diversos llocs de la Congregació (singularment a la seva Catalunya natal), el que importa és donar gràcies a Déu per un missioner sense el qual la Congregació no seria el que és avui”. En la seva carta, el P. Gonzalo explica la seva experiència d’haver projectat i comentat el documental “Josep Xifré: de professió missioner” tant a Bata (Guinea Equatorial) com a Libreville (Gabón). “En ambdós casos he pogut comprovat com els claretians d’Àfrica occidental senten amb orgull que Xifré fou l’iniciador de la nostra presència en el continent africà”… Quelcom de semblant es pot afirmar d’Amèrica (singularment de Mèxic i Xile)”. El P. Provincial va acabar agraint a la comissió local, a les comunitats de Gràcia i de Vic i a tota la Província en general la col·laboració en l’organització dels actes de Beatificació, especialment en l’acollida dels invitats.

Tot seguit, el G. Josep Codina, membre de la comissió organitzadora de l’Any Xifré, ha fet memòria de les nombroses iniciatives que, arreu de la Congregació, s’han desenvolupat durant aquest any. En síntesi, ha dit “Aquest “Any Xifré” ha volgut ser un homenatge ben degut a l’home al qual la nostra Congregació deu tant. Calia recuperar la seva memòria i fer-nos càrrec de la magnitut del seu llegat. Amb les seves virtuts, i malgrat les seves limitacions, que ell mateix reconeixia, ens va donar fins a la fi el que ell cregué fermament que fos el millor d’ell mateix”.

Ha començat recordant els actes de la inauguració oficial de l’”Any Xifré” celebrada a Vic el 3 i 4 de febrer d’aquest mateix any, amb presencia del P. General, la majoria de consellers generals i els Superiors Majors d’Europa. Ha prosseguit fent referencia a les conferències, articles a la premsa, biografies i nombroses jornades d’estudi, reflexió i celebració celebrades arreu de la Congregació, especialment en els centres formatius. Ha subratllat dues iniciatives que han ajudat i ajudaran en el futur a conèixer la figura i obra del P. Xifré: la completíssima biografia en tres grossos volums del P. Jaume Sidera i el documental “Pare Xifré, de professió missioner”.

Finalment, el P. Carlos Sànchez, director del CESC (Centre d’Espiritualitat Claretiana), ha mostrat la secció de la Pàgina web del CESC dedicada tota ella a l’”Any Xifré”. En aquesta pàgina s’han anat publicant les notícies de les principals activitats celebratives de l’”Any Xifré”, així com diversos materials per a conèixer la figura del P. Josep Xifré. Navegant per la pàgina ha anat mostrant les diverses seccions: notícies, antologia de textos, biografies, materials gràfics i recursos. Aquest web pot ser vist en quatre llengües: espanyol, anglès, francès i català.

Després d’un descans, els participants en l’encontre han celebrat, a la cripta del Temple del P. Claret, una eucaristia d’acció de gràcies per la beatificació de 109 màrtirs Claretians, presidida pel P. Provincial, Ricard Costa-Jussà. Davant l’altar hi havia la icona de la beatificació, obra de l’artista Laura Alberich, i l’arqueta amb les relíquies, obra de l’esmaltista vallenca Teresa Ulldemolins. El P. Provincial ha subratllat la força espiritual del lloc on se celebrava l’eucaristia, que reuneix els sepulcres del P. Claret, Fundador, de dos cofundadors, entre ells el P. Xifré i d’un bon nombre de beats màrtirs. Un força que empeny la nostra tasca missionera davant dels reptes actuals. Diversos participants han compartit records i impactes de la memòria que els màrtirs han tingut en la seva vida i formació. Sens dubte aquest testimoni martirial forma part de la tradició missionera més profunda de la Província i de la Congregació.

Un dinar de germanor ha posat fi a una jornada ben significativa i emotiva.

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Carles Armengol | Canviar el consum per canviar la vida

Marcial Gamboa | Missioner claretià a Colòmbia

Màxim Muñoz | Unió de Religiosos de Catalunya

Claret publica ‘La música de la fe’

Antoni Daufí | El claretià que dibuixa l’Evangeli

Recomanacions Quaresma Claret

Claret presenta el DOCAT

Què fan els claretians a França?

Els claretians més joves davant la nova província

Nova App: Missa de cada dia

Festivitat del Pare Claret

Entrevista a Josep Sureda

Josep Xifré, de professió missioner

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection