Acció de gràcies pel Beat Xavier Morell a la Seu d’Urgell

3La Diòcesi d’Urgell va celebrar el diumenge 19 de novembre la missa d’Acció de Gràcies per la beatificació del P. Xavier Morell i Cabiscol, fill d’Albesa i que sofrí martiri l’agost de 1936. Fou beatificat a Barcelona el passat mes d’octubre amb altres 108 religiosos claretians que vessaren la sang per Jesucrist i l’Església.

La celebració fou presidida per Mons. Joan-Enric Vives a la parròquia de Santa Maria d’Albesa, i concelebrada per l’Administrador Provincial dels Claretians a Catalunya, el P. Ramon Olomí, pel Rector d’Albesa, Mn. Alfons Velàsquez, Mn. Ramon Clua, el Secretari General Mn. David Codina i el diaca Mn. Antoni Baldomà. Van assistir a l’Eucaristia els familiars del P. Morell i nombrosos veïns i fidels d’Albesa i entorns, amb la Coral Parroquial.
El P. Xavier Morell fou assassinat durant la persecució religiosa de 1936 al cementiri de Lleida i enterrat a la fossa comuna. Tenia 25 anys i feia només pocs mesos que havia estat ordenat de prevere a Barbastre i formava part des de feia uns pocs mesos de la comunitat claretiana de Lleida.

Mons. Vives va resseguir en la seva homilia la carta que el Beat va escriure des de la presó als seus estimats pares, just abans de ser afusellat i en la qual mostrà un gran esperit de sacrifici i d’amor: “moro content i de gust ofereixo la meva vida”.

“Cal fer fructificar els talents”, va assenyalar Mons. Vives, en referència a les Lectures del dia i glossant les paraules del P. Morell i la seva actitud generosa en el moment de la seva mort.

Els nebots del P. Morell han conservat la carta original que va ser present durant la celebració de la missa, amb el reliquiari dels nous Beats que els Claretians han regalat a la Diòcesi, i que quedarà dipositat a Albesa, per a la veneració dels fidels.

En acabar la celebració, el P. Olomí va dir unes paraules d’agraïment “per aquesta vida posada a la terra que ha donat grans fruïts” i va recordar l’impuls missioner i de transformació de la societat que anima i fructifica en els Claretians arreu del món i especialment en aquests 109 religiosos que van morir entre 1936 i 1939.

Després de la celebració eucarística va tenir lloc una trobada a la Rectoria entorn d’una abundant coca i vi dolç de germanor.

 

2

Comments are closed.

Booktràiler “Projecte Hospital de Campanya”

Dia de la Província

Emissió Beatificacions

Josep Xifré, de professió missioner

Llibreria Infantil Claret

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection