Alió celebra una missa d’acció de gràcies per la beatificació del G. Ferran Saperas

431_20171121100809La Parròquia de Sant Bartomeu d’Alió va acollir el diumenge dia 19 de novembre els actes organitzats amb motiu de la beatificació del Germà Ferran Saperas, celebrada a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona el passat dia 21 d’octubre juntament amb 108 claretians.

Els actes es van iniciar amb la conferència del doctor en Història Joan Novell Balagueró, diaca permanent, sobre el tema «El nostre beat Ferran Saperas» davant de més d’un centenar de persones, entre les quals hi havia familiars del beat, gent vinguda de Tàrrega, veïns d’Alió i d’altres pobles de la comarca.

Seguidament, el Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol, va presidir l’eucaristia concelebrada pel Provincial dels claretians, P. Ricard Costa-Jussà; el rector de la Parròquia, Mn. Josep Antoni López i d’altres claretians i preveres. El Sr. Arquebisbe, en l’homilia, va destacar els trets més significatius de la vida del nou beat nascut a Alió el dia 8 de setembre de 1905. «La nota més característica de la seva espiritualitat va ser la bona disposició per al treball i el zel missioner amb que ho va exercir. Complia els seus càrrecs amb diligència, ordre i amb una empremta evangelitzadora», va dir. «Fent el servei militar a Barcelona visitava amb freqüència el Santuari del Cor de maria, regit pels Missioners Claretians. El seu ingrés es va produir a finals de 1928». El G. Saperas moria a l’edat de 31 anys, el dia 13 d’agost de 1936, afusellat a les portes del cementiri de Tàrrega.

La celebració, que va comptar amb la participació del cor parroquial Sant Bartomeu d’Alió, es va cloure amb la benedicció del Sr. Arquebisbe al memorial dels dos beats del poble, el Gmà. Ferran i Mn. Agustí Ibarra, lloc on a partir d’ara es podrà pregar i recordar el testimoni de fe d’aquests dos màrtirs alionencs. La festa va prosseguir amb un dinar de germanor.

IMG_5273

5320 (Copiar) (1)

 

IMG_7091

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Els claretians més joves davant la nova província

Nova App: Missa de cada dia

Recomanacions Nadal 2018 Llibreria Claret

Booktràiler Materials Advent 2018

125 anys prèdica a la Seu de Manresa

Festivitat del Pare Claret

Entrevista a Josep Sureda

Dia de la Província

Emissió Beatificacions

Josep Xifré, de professió missioner

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection