Missa d’Acció de Gràcies per les beatificacions dels màrtirs claretians a la Cellera de Ter

MISSAACCIo DE GRaCIES LA CELLERAEl dissabte dia 13 de gener, a la parròquia de Santa Maria de Sales de La Cellera de Ter, es va celebrar la missa d’acció de gràcies per la beatificació dels tres màrtirs claretians cellerencs el dia 21 d’octubre a la Sagrada Família, el P. Pere Sitjas Obiols, en Josep Ausellé Rigau i en Lluís Plana Rebugent.

L’eucaristia va ser presidida per Mn. Ramon Ollé, rector de la parròquia, i concelebrada pels claretians P. Jaume Sidera i P. Jordi Tarrés, acompanyats per Mn. Lluís Plana, sacerdot de la diòcesi de Girona i nebot d’un dels beats, pel P. Daniel Codina, monjo de Montserrat, i per Mn. Josep Ferrerons, diaca de la parròquia. A la celebració també hi van participar diversos familiars dels tres beats. En representació del govern provincial dels ​Claretians de Catalunya hi havia el germà Josep Codina, fill de la Cellera i familiar d’un dels beats.

L’homilia la va fer Mn. Lluís Plana, molt agraït pel fet de poder participar d’aquest record col·lectiu del poble de La Cellera als tres màrtirs. I va destacar que el més important és reconèixer i valorar la seva vida i el testimoniatge del seu martiri en acceptar la mort com un acte de fe en la bondat de Déu i en la seva voluntat. Abans d’acabar l’homilia també va voler tenir un record pels altres màrtirs del poble: per Mn. Joaquim Ausellé (en procés de beatificació), sacerdot diocesà; pel seu oncle, el beat Josep Plana, germà de La Salle; pel beat Ramon Novich, claretià; i per les altres persones del poble que per motius diversos, al front de guerra o per la repressió, van sofrir la pèrdua de la seva vida.

Ara, a l’església parroquial de La Cellera de Ter, ja hi ha el record dels cinc beats en una de les capelles laterals.

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection