1 de febrer. Memòria dels 109 màrtirs claretians

Beatificacio Claretians-807

Memòria dels beats màrtirs claretians Mateu Casals, Teófilo Casajús, Ferran Saperas i els seus 106 companys

El 2018 és el primer any que celebrem la memòria dels beats màrtirs claretians Mateu Casals, Teófilo Casajús, Ferran Saperas i els seus 106 companys, beatificats a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona el 21 d’octubre del 2017.

Es tracta de sacerdots, germans laics i estudiants que, en els tràgics esdeveniments de la guerra civil espanyola de 1936 a 1939, van sofrir, en nom de Crist, una mort violenta, només per haver-se mantingut fidels a la seva vocació cristiana i religiosa. 49 eren sacerdots, 31 germans i 29 estudiants professos. Formaven part de diverses comunitats claretianes: Cervera, Mas Claret i Solsona (60), Barcelona (8), Sabadell (8), Lleida (11), Vic i Sallent (15). També de Castro Urdiales a Santander (3) i de València (4). Cadascun d’ells va tenir la seva pròpia història, la seva pròpia família, la seva pròpia edat. Però des del més profund d’aquesta intransferible identitat, van saber ser fidels al sí pronunciat el dia de la seva professió religiosa. Ens han deixat un heroic testimoni de fe, d’amor i de fidelitat a la vocació, de perdó envers els botxins, d’amor a la Congregació i a l’Església. Un testimoni sobretot d’esperança i vida en Crist, mort i ressuscitat, que era qui donava sentit a la seva vida.

Escrivia el pare Mathew Vattamattam, Superior General, en la seva carta circular “Missioners fins a la fi”: “Darrere d’aquesta xifra – 109 – hi ha rostres i noms concrets, històries que no poden caure en l’oblit, signes a través dels quals Déu ens segueix parlant avui”. “Ells van viure en una societat marcada per forts enfrontaments entre faccions, però no eren militants de cap bàndol polític sinó persones (majoritàriament, bastant joves) que es van consagrar a Déu i que, arribat el moment, no van dubtar a confessar la seva fe, tot i a costa de la seva vida. Ells podrien haver-se defugit el martiri si s’haguessin deixat vèncer per les seves pors o haguessin fet concessions a les peticions dels seus botxins. No obstant això, van optar per a donar una resposta de fe confiant en Déu. En temps líquids com els nostres, aquestes actituds sòlides ens desarmen i ens estimulen. Amb la gràcia de Déu, sempre és possible ser fidels a Jesús per més difícils que siguin les circumstàncies. Som cridats a ser testimonis ferms enmig de moltes proves i contradiccions. Cada temps i cada lloc tenen els seus propis desafiaments. Sols el perdó i l’amor de Déu podem ajudar-nos a superar els paranys de l’odi o de la fascinació que les ideologies solen provocar”.

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Booktràiler Materials Advent 2018

125 anys prèdica a la Seu de Manresa

Festivitat del Pare Claret

Entrevista a Josep Sureda

Booktràiler “Pau VI. Evangeli i alegria”

Dia de la Província

Emissió Beatificacions

Josep Xifré, de professió missioner

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection