29 de d’abril. Santa Caterina de Siena, Compatrona

SantCatalinaSienaJa des de la seva joventut, Sant Antoni Maria Claret va professar una profunda devoció per santa Caterina de Siena per la seva condició de seglar consagrada, per la seva elevada vida mística, pel seu amor a l’Església i al Papa i el seu afany apostòlic a favor d’ella i dels pecadors. Apareix citada en diversos llocs de l’Autobiografia i a la biblioteca personal del pare Claret es conserven diversos volums de la seva vida i obres. La va escollir com a compatrona de la Congregació.

Va néixer a Siena (Itàlia) el 25 de març de 1347. Coneixem la seva vida pel seu confessor, Raimon de Capua, que va arribar a ser mestre general de l’Orde de Predicadors. De nena va tenir una primera experiència espiritual que la va orientar definitivament cap a Déu, abraçant la virginitat.

Tot i resistències, als seus disset anys ingressa a les germanes de la Penitència de Sant Domènec. Amb elles va desenvolupar una extraordinària activitat espiritual i benèfica al servei de malalts i pobres, malgrat moltes lluites i temptacions, suportades i vençudes gràcies a la seva intensa vida espiritual.

Molt aviat va ser autoritzada a atendre moltes persones que acudien a buscar el seu consell. Van ser els inicis d’una fecunda maternitat espiritual que es consolidaria posteriorment. I amb això va començar per a aquesta fràgil jove una intensa activitat d’apostolat, d’acció política i diplomàtica a favor de l’Església que li exigiria una admirable intensitat de vida interior. En una situació crítica, i moguda pel seu ardent amor a l’Església, Caterina va emprendre el 1376 el seu famós viatge a la cort pontifícia d’Avinyó, convençuda de la urgent necessitat del retorn del Sant Pare a Roma. Després d’haver-li dirigit diverses cartes, va acudir a trobar-se personalment amb ell. La seva obstinació va aconseguir que Gregori XI tornés a Roma el 13 de setembre d’aquell mateix any.

Dona de forta personalitat, moguda pel seu gran amor a Déu i al proïsme, va promoure la pau i la concòrdia entre ciutats i va defensar valentament els drets i la llibertat del Papa, afavorint la renovació cristiana i religiosa. Va portar una vida mística extraordinària i va servir fidelment l’Església en una època crítica. També va ser autora del llibre titulat Diàleg sobre la Providència, llegit pel pare Claret.

Va morir el 29 d’abril de 1380, a l’edat de 33 anys. Sepultada a Roma, a la Basílica de Santa Maria sopra Minerva, va ser canonitzada pel Papa Pius II en 1461. Santa Caterina és doctora de l’Església i Patrona d’Europa, tot que mai va tenir una preparació acadèmica formal.

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Déu a Barcelona |Paris Grau i Jordi Roigé

Màxim Muñoz | Unió de Religiosos de Catalunya

Claret publica ‘La música de la fe’

Antoni Daufí | El claretià que dibuixa l’Evangeli

Recomanacions Quaresma Claret

Claret presenta el DOCAT

Què fan els claretians a França?

Els claretians més joves davant la nova província

Nova App: Missa de cada dia

Festivitat del Pare Claret

Entrevista a Josep Sureda

Josep Xifré, de professió missioner

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection