10 de maig. Sant Joan d’Àvila, prevere i evangelitzador

SantJoandAvilaSant Joan d’Àvila va ser, sense cap dubte, un gran mestre de evangelitzadors. La seva vida i els seus escrits van influir notablement, segles més tard, en sant Antoni Maria Claret, qui va llegir les seves obres amb fruïció i el va citar expressament en moltes ocasions. El va atreure la seva dedicació a la catequesi i a l’educació de nens, el seu zel missioner, l’estil, els procediments i la matèria de predicació, l’orientació popular de la seva predicació i, en particular, la seva comprovada eficàcia apostòlica. Per tot això el nostre fundador no només el va llegir i el va admirar sinó que el va imitar.

Sant Joan d’Àvila va néixer el 8 de gener de 1499, a Almodóvar del Campo (Ciudad Real – Espanya). Va estudiar a Alcalà d’Henares (Madrid) entre 1520 i 1526, on va conèixer a fons les Sagrades Escriptures i els Pares de l’Església. Després de la seva ordenació el 1526, va vendre tots els seus béns i va repartir els diners als pobres, per dedicar-se del tot a l’evangelització. Va desenvolupar la seva tasca apostòlica sobretot en el sud d’Espanya, per la qual cosa va ser anomenat Apòstol d’Andalusia.

Va deixar molts escrits. Però entre tots sobresurt Audi filia, et vide, obra que va marcar positivament la literatura ascètica. Es va relacionar amb sant Ignasi de Loiola, sant Francesc de Borja, sant Pere d’Alcàntara, sant Joan de Ribera, fra Luis de Granada i molts altres. Va crear una veritable escola sacerdotal centrada en el misteri de Crist i en la devoció a l’Eucaristia, a la Mare de Déu, a l’Esperit Sant i a l’Església.

La definició que millor escau a Juan d’Àvila és la de predicador. El centre del seu missatge era Crist crucificat. Predicava tant a les esglésies com fins i tot als carrers. Les seves paraules anaven directament a provocar la conversió, amb profunditat i amb forta càrrega de Paraula de Déu. Va fundar nombrosos seminaris i col·legis i va organitzar la Universitat de Baeza (Jaén). Però això no li va evitar ni la persecució ni la presó per part de la Inquisició.

Ja malalt, va seguir treballant, fins que va empitjorar visiblement en 1569 i va morir el 10 de maig del mateix any en Montilla (Còrdova), on està enterrat. El 4 d’abril de 1894, el papa Lleó XIII el va beatificar; el 2 juliol 1946 Pius XII el va declarar Patró del clergat secular espanyol i Pau VI el va canonitzar el 1970.  Benet XVI el va proclamar doctor de l’Església el 7 d’octubre de 2012, durant la missa d’obertura de la XIII Assemblea General Ordinària del Sínode dels bisbes dedicat al tema de la nova evangelització.

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Els claretians més joves davant la nova província

Nova App: Missa de cada dia

Recomanacions Nadal 2018 Llibreria Claret

Booktràiler Materials Advent 2018

125 anys prèdica a la Seu de Manresa

Festivitat del Pare Claret

Entrevista a Josep Sureda

Dia de la Província

Emissió Beatificacions

Josep Xifré, de professió missioner

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection