7 de maig. Canonització del Pare Claret (1950)

canonitzacioclaretUn cop proclamada la beatificació del nostre pare fundador, el 25 de febrer de 1934, la Congregació es va preocupar immediatament de continuar el procés cap a la seva canonització. De fet, el 6 de juliol de 1938, el Papa Pius XI va signar la reassumpció de la causa del beat Claret. Entre 1941 i 1948 es van celebrar diversos processos a Cuba, Roma, Còrdova i Barcelona. Al febrer de 1948 el Papa va concedir la dispensa de la discussió sobre la validesa d’aquests processos, gràcia que molt poques vegades ha estat concedida.

El 12 de Gener de 1950, després d’haver seguit els respectius tràmits, el Papa Pius XII va declarar que ja es comptava amb els dos nous miracles: la curació de càncer de sor Josefina Marín a Santiago de Cuba l’11 i 12 maig 1934 i la curació d’hemiplegia procedent de lesió cerebral de la senyora Elena Flores, a Còrdova, el 9 de maig de a 1948.

El 5 de març de 1950 el Sant Pare va declarar solemnement que es podia procedir amb seguretat a la solemne canonització. El 26 de març el Papa va assentir al vot favorable que van donar els Cardenals en diferents consistoris celebrats amb anterioritat.

El 7 maig 1950 Antoni Maria Claret va ser canonitzat per l’Església. La Basílica de Sant Pere era plena de pelegrins. A dos quarts de 8 del matí va començar el ritu de la canonització i l’Eucaristia presidits pel Papa Pius XII. El moment més crucial i emocionant va ser quan el Papa va pronunciar la seva sentència magisterial i definitiva: «El Beat Antoni Maria Claret, Bisbe i Confessor, decretem i definim que és Sant i ha estat inscrit en el catàleg dels sants».

El Papa Pius XII va descriure molt bé el nou sant: «Ànima gran, nascuda com per acoblar contrastos; va ser humil d’origen i gloriós als ulls del món; petit de cos, però d’esperit gegant; d’aparença modesta, però mot capaç d’imposar respecte fins i tot als grans de la terra; fort de caràcter, però amb la suau dolçor de qui coneix el fre de l’austeritat i de la penitència; sempre en la presència de Déu fins i tot enmig de la seva prodigiosa activitat exterior; calumniat i admirat, festejat i perseguit. I entre tantes meravelles, com llum suau que tot ho il·lumina, la seva devoció a la Mare de Déu ».

Podem celebrar aquesta data com una explícita invitació per viure avui, a exemple del pare fundador, la nostra pròpia vocació missionera en santedat. «…Antoni Maria Claret ha estat canonitzat per l’Església, que l’ha reconegut com un paradigma de vida evangèlica i lliurament missioner a tots els creients. La nostra Congregació té una arrel santa, reconeguda com a tal per l’Església. En la canonització del nostre fundador, la Congregació es veu en ell protològicament canonitzada. Sant Antoni Maria Claret és la Congregació naixent en la seva santedat, en la seva utopia. D’altra banda, Antoni Maria Claret és ja la inicial realització escatològica de la Congregació i des d’allà, des del futur escatològic, ens crida a recórrer el camí que porta a la plenitud».

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Els claretians més joves davant la nova província

Nova App: Missa de cada dia

Recomanacions Nadal 2018 Llibreria Claret

Booktràiler Materials Advent 2018

125 anys prèdica a la Seu de Manresa

Festivitat del Pare Claret

Entrevista a Josep Sureda

Dia de la Província

Emissió Beatificacions

Josep Xifré, de professió missioner

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection