Els Seglars Claretians, una invitació a tots a viure a l’estil de Claret

2018.03.26.SeglarsClaretians.IMG_3132Invitació a redescobrir el Moviment de Seglars Claretians (MSC) a la Província Claretiana de Catalunya. El consell general d’aquest moviment internacional va celebrar aquesta Setmana Santa una reunió a Barcelona. La presència a Catalunya, a més de visitar els llocs claretians de referència, va servir per tenir una trobada amb un grup de missioners claretians, presentar-los el MSC i la seva actualitat i convidar al treball conjunt i impuls d’aquesta branca de la família claretiana.

El Moviment de Seglars Claretians és una associació privada de fidels, d’àmbit internacional, un moviment de laics amb personalitat pròpia i membre de la família claretiana. Es va crear el 1983, com a resposta al protagonisme del laïcat que va impulsar el Concili Vaticà II. Comparteix amb la resta de la família claretiana el mateix “somni de Claret” i la seva vocació evangelitzadora i de difusió i anunci de la Paraula. La seva identitat està recollida en l’Ideari del Seglar Claretià.

En la reunió amb els claretians de Catalunya, els responsables del moviment van explicar la realitat actual dels Seglars Claretians. Hi van participar els quatre membres del consell general del MSC (secretaria general, Bernardeta Arbaiza (Bilbao), Edison Chalco (Perú) i Miguel Ángel Sosa (Canàries), el pare Manuel Tamargo cmf, consiliari general del moviment), i també, Miren Elejalde (Bilbao), coordinadora Regió Nord dels Seglars Claretians i els claretians mes joves de Catalunya.

Actualment el moviment agrupa 1.200 seglars en 30 països. La presència és més nombrosa en zones de presència històrica dels claretians i en l’àmbit llatí. La Regió Nord, que inclou Catalunya, té presència de seglars claretians a Bilbao, Sant Sebastià, Gijón, Leioa, Logronyo, Madrid, Saragossa i Sant Hipolit de Voltregà.

Els Seglars Claretians es defineixen com un moviment de base, arrelat a les  comunitats que el formen; persones que ja han tingut la seva trobada amb Jesús i que es plantegen el seu seguiment des de l’impuls del carisma claretià; el moviment ofereix també un procés d’iniciació i acompanyament per qui vulgui coneixe’l. El seu carisma està recollit en l’Ideari del Seglar Claretià.

Les persones que formen el moviment estan vinculats per la fe i per la identitat i espiritualitat claretiana. Són laics que tenen la seva vida familiar, professional o de dedicació apostòlica en diversos àmbits i que alhora formen un grup de referència que es reuneix periòdicament per compartir tots els àmbits de la vida de forma comunitària. Per això remarquen “no som grups de parròquia o de catequistes: som grups de seglars claretians que compartim tota la vida”. La vida del moviment es vehicula a través de grups, però ser seglar claretià és una opció i una adhesió personal.

Els responsables van remarcar la importància que té avui com a cristians tenir el suport d’una comunitat o d’un moviment: “El cristià és com una gota d’aigua i cada vegada més ens trobem vivint en un desert espiritual. Però diverses gotes juntes ja fan un bassal i el si s’agrupen poden crear un petit oasi.”

En la trobada el pare provincial, Ricard Costa-Jussà, va expressar l’interès per que tant el MSC com la proposta vocacional en l’església i de família claretiana que és siguin conegudes entre els laics vinculats a les iniciatives claretianes i en els llocs on som presents els claretians de Catalunya.

2018.03.26.SeglarsClaretians.IMG_3102

2018.03.26.SeglarsClaretians.IMG_3125

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Claret presenta el DOCAT

Què fan els claretians a França?

Els claretians més joves davant la nova província

Nova App: Missa de cada dia

125 anys prèdica a la Seu de Manresa

Festivitat del Pare Claret

Entrevista a Josep Sureda

Dia de la Província

Emissió Beatificacions

Josep Xifré, de professió missioner

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection