14 de maig. Mort del pare Mariano Avellana (1904)

 

MarianoAvellanaLa  major influència del venerable Mariano Avellana ha estat el seu altíssim exemple de vida com a religiós i com a missioner. Sense cap dubte es pot afirmar que va ser un dels missioners que millor va saber seguir les petjades del Fundador. El seu prestigi apostòlic encara roman, sorprèn i atrau als que el coneixen.

Va néixer a Almudévar, província i diòcesi d’Osca (Espanya) el 16 d’abril de 1844, cinquè fill dels vuit que van tenir els seus pares Francisco i Rafaela, de bona posició i bons costums. El mateix dia del seu naixement va ser batejat a la capella de santa Anna de l’església parroquial, propietat de la seva família. Ell mateix escriuria més tard: «a la religiositat dels meus pares, després de Déu, dec el ser sacerdot».

Va fer la seva carrera presbiteral en el seminari de la seva diòcesi d’Osca. Ja ordenat, i amb l’ardent desig d’abraçar una vocació més missionera, va viatjar a Prades (França) el 1870 per fer-se missioner Fill de l’Immaculat Cor de Maria. Ja en la Congregació va ser enviat a Xile amb la tercera expedició de Missioners Claretians a Amèrica el 1873. Va formar part de les comunitats de Santiago, La Serena, Valparaíso, Curicó i Coquimbo.

A Xile va ocupar diversos càrrecs: superior, consultor local i consultor de la Visitaduria el 1896. Va quedar al capdavant dels missioners de Xile durant l’absència del Superior Major, al llarg de diversos mesos. Es va confiar en ell per les fundacions de les cases de la Serena i Coquimbo.

Va morir el 14 de maig de 1904, als 60 anys, durant una missió a l’hospital de Carrizal Alto, poble miner, pertanyent a l’actual bisbat de Copiapó. Les seves restes reposen a l’església Cor de Maria de Santiago de Xile.

Admirable sobretot per l’heroïcitat de les seves virtuts, confirmades per molts testimonis. El pare Luis Cristóbal ho consigna a Crònica i Arxiu testificant els seus esforços per aconseguir la santedat: «es va donar a l’apostolat sense descans i a la seva pròpia santificació amb un venciment fins a l’heroisme de la seva forta naturalesa i un gran esperit d’oració, fidel al seu lema o sant o mort».

El seu itinerari de santedat missionera va ser una viva crida per a tothom mostrant que, amb una forta voluntat ajudada per la gràcia de Déu, qualsevol pot mantenir un procés de creixement de la seva fe i arribar fins al capdamunt. Apareix com un missioner íntegre i coherent en la seva vocació claretiana, viscuda sense concessions de cap mena. L’avala el seu radicalisme evangèlic i la seva activitat incansable en les més de 700 missions, el seu treball catequètic itinerant i les seves contínues visites a les presons i als hospitals. El mateix poble de Déu ja el va canonitzar en vida nomenant-lo “el sant pare Mariano”. El papa Joan Pau II el va declarar Venerable el 23 d’octubre de 1987.

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Els claretians més joves davant la nova província

Nova App: Missa de cada dia

Recomanacions Nadal 2018 Llibreria Claret

Booktràiler Materials Advent 2018

125 anys prèdica a la Seu de Manresa

Festivitat del Pare Claret

Entrevista a Josep Sureda

Dia de la Província

Emissió Beatificacions

Josep Xifré, de professió missioner

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection