El Col·legi de Valls dóna inici a la Setmana Cultural de les Festes Col·legials

3r ESO explicant contes a parvulariArriba el mes de maig i, amb aquest, la Setmana Cultural de les Festes Col·legials. Durant més de dues setmanes les activitats del centre esdevenen més lúdiques, culturals i diferents que mai.

En la setmana anterior, i fins dimarts, s’han desenvolupat activitats molt diverses. Els actes van començar amb dues xerrades, la primera pels alumnes de 2n d’ESO, de l’atleta invident Meritxell Lorca. Ella espluguina, pertany al club FACVAC i ha aconseguit molts èxits esportius en molts campionats nacionals i internacionals. Una història de voluntat, constància i superació personal; la segona, pels alumnes de 5è de primària i 2n d’ESO, sobre l’ONG claretiana “Enllaç Solidari”, feta pel pare Joan Font, missioner claretià, que va explicar les seves vivències i la seva llarga experiència a la selva amazònica del Brasil, a la missió claretiana de Guajara Mirim, als joves estudiants.

Es va iniciar el tradicional taller sardanista de primer d’ESO, en que les nois i noies d’aquest curs aprenen les bases per ballar sardanes sota la batuta de tota una experta en la matèria, la Montserrat Vilà.

Els més petits de 2n de Cicle Inicial van visitar la Deixalleria i el Parc de Bombers i van fer un més que innovador taller de robòtica.

A la Sala d’Actes del Centre, tot l’alumnat de secundària va protagonitzar el Festival Polipoètic, festival entorn la llengua, la diversitat cultural, la música i la poesia; els alumnes de 1r d’ESO van assistir a la xerrada de l’escriptora Pilar Garriga; i els de 3r d’ESO van explicar contes als més petits de la Llar d’Infants.

A tot això caldria afegir itineraris culturals, com la descoberta de la ciutat i la visita a l’Ajuntament, feta pels alumnes de 3r de Cicle Mitjà; la Ruta Narcís Oller que van fer els de 4t d’ESO; la visita guiada a l’exposició “La Biblioteca Popular. Cent anys de lectura pública a Valls” que van fer els cursos de 5è i 6è de Cicle Superior; el taller de fer galetes a 1r de Primària, o el Circuit d’Educació Viària a la pista de la Xamora que van fer a 2n i 4t de primària.

Pares i mares de diversos cursos de Primària van venir a fer xerrades culturals i tallers de temàtiques molt diverses. Agents del DARP van fer diverses xerrades a Cicle Mitjà de Primària, sobre la temàtica de l’aigua i les espècies invasores, i  parlar de “La fauna de l’Alt Camp” a l’alumnat de 4t de primària.

Les tardes de dimarts i dimecres, els nens i nenes de Parvulari, van mostrar el ja tradicional Festival d’Educació Infantil, que aquest curs anava sobre “El Circ”.

Pels propers dies esperen moltes activitats a la part final de la setmana, que confluiran dissabte i diumenge amb la missa i tot un seguit d’actes organitzats per l’AMPA del centre, que inclouran una plantada i ballada de gegants i elements festius, la Mulasseta de la UAF, tallers i activitats, inflables i un concert-vermut que tancarà la setmana de les Festes Col·legials al Claret.Festival El Circ. Parvulari 2

 

Ruta Narcis Oller 4t ESO

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Claret presenta el DOCAT

Què fan els claretians a França?

Els claretians més joves davant la nova província

Nova App: Missa de cada dia

125 anys prèdica a la Seu de Manresa

Festivitat del Pare Claret

Entrevista a Josep Sureda

Dia de la Província

Emissió Beatificacions

Josep Xifré, de professió missioner

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection