Els claretians de Catalunya celebren el Dia de la Província 

2018.05.05DiaProvincia.IMG_3775Com cada any els missioners claretians de Catalunya han celebrat amb un trobada fraternal el Dia de la Província. En la trobada se celebren també els jubileus de professió religiosa o d’ordenació sacerdotal dels claretians. Aquest any la trobada es va fer el dissabte 5 de maig a Sallent coincidint amb els 50 anys de la consagració del Temple de la Casa Natal de Sant Antoni Maria Claret.

La trobada es va iniciar amb una xerrada del pare Antoni Costa i Vall-Llovera, superior de la comunitat de Sallent, sobre la construcció del Temple. El pare Costa va poder explicar de primera mà l’evolució del projecte perquè en el moment de la construcció també havia estat destinat a Sallent.

Presència claretiana a Sallent

La presència claretiana a Sallent es remunta a l’any 1920, quan 50 anys després de la mort del fundador la congregació va adquirir la Casa Natal. Des de llavors, la casa on va néixer el pare Claret ha estat un museu i un espai de memòria del fundador. El 23 d’octubre de 1968 es va inaugurar el nou temple que es va construir adossat a la Casa Natal.

2018.05.05DiaProvincia.IMG_3709El pare Costa va destacar especialment com el pare Jacint Blanch va ser el gran promotor de l’obra i de la recuperació de la Casa Natal del pare Claret, un lloc molt significatiu per la congregació: “Aquí és on va començar tot”. El pare Blanch va ser l’únic de la comunitat de Sallent que va sobreviure el 1936 quan van matar-hi cinc claretians, avui ja declarats màrtirs: “L’admiració pels màrtirs que havia conegut encara el va animar a més a voler dignificar aquest espai”.

Tot el procés de construcció del temple va quedar detalladament recollit en la crònica que va deixar escrita el pare Blanch, que va fer una gran tasca per aconseguir els recursos per aixecar el nou temple, amb la família Viladomiu com un dels principals benefactors.

El 2007, coincidint amb el bicentenari del naixement del Pare Claret, es va fer la darrera gran reforma de l’espai i es va inaugurar el nou museu de tres plantes en l’edifici que havia estat escola. El pare Costa va remarcar que aquest espai de Sallent és l’únic del món on es destaca la dimensió del sant teixidor, ofici de la família del pare Claret i molt lligat a la història del poble.

Després de la conferència, els claretians van poder visitar el Museu i la Casa Natal, i també es van acostar a l’església parroquial de Sallent, on va ser batejat el pare Claret.

2018.05.05DiaProvincia.IMG_3758L’eucaristia presidida pel pare Provincial, Ricard Costa-Jussà, va el moment central de la trobada en el que es van celebrar els 50 anys de l’ordenació sacerdotal dels quatre missioners claretians que ho celebrem durant el 2018: el pares Josep Rovira, Lluís Balaña, Francesc Figueras, i Jordi Mallol. Tots va concelebrar excepte el pare Figueras que no va poder-hi assistir. També va concelebrar el pare Gonzalo Fernández, consultor i vicari general de la Congregació, que va participar en la trobada de la província catalana aprofitant la seva estada a Vic.

En l’homilia, el pare Costa-Jussà va recordar que la celebració del Dia de Província és un moment anual per remarcar “el lligam de fraternitat entre tots els claretians com a fills del cor de Maria” i de viure “l’alegria i la joia vocacional de manera compartida”.

En la celebració també van expressar un agraïment els tres pares claretians presents, que celebraven el jubileu sacerdotal. Especialment van agrair el record ben viu dels claretians que van acompanyar-los en la seva formació i van fer un balanç molt positiu de la seva experiència com missioners i docents.

Un dinar de germanor va tancar la trobada anual.

A continuació podreu veure el vídeo resum de la jornada i algunes fotografies:

 

2018.05.05DiaProvincia.IMG_3792

2018.05.05DiaProvincia.IMG_3730

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Claret presenta el DOCAT

Què fan els claretians a França?

Els claretians més joves davant la nova província

Nova App: Missa de cada dia

125 anys prèdica a la Seu de Manresa

Festivitat del Pare Claret

Entrevista a Josep Sureda

Dia de la Província

Emissió Beatificacions

Josep Xifré, de professió missioner

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection