Enllaç Solidari prepara la trobada anual a Lleida

Enllac180509Als locals de la parròquia Claret de Lleida va tenir lloc la tarda del passat dimecres, 9 de maig, una reunió per a preparar la Festa-trobada anual d’Enllaç Solidari. Donat que els darrers anys s’ha celebrat en diferents llocs on hi ha presència claretiana, aquest any serà Lleida qui acollirà la trobada, a la parròquia Sant Antoni M. Claret, que se celebrarà el proper 21 d’octubre.

Per part de Enllaç Solidari van participar-hi Miquel-Àngel Saigí i els claretians Benjitu Bareto i Josep Roca. I per part de la parròquia els claretians Nemesi Solà i Dion Paskalis, a més a més d’un grup de laics.

Després de la pregària inicial van passar a la presentació dels assistents, i tot seguit el pare Josep Roca va exlicar l’origen d’Enllaç Solidari. De sempre –va dir–, la Província claretiana de Catalunya, a través de la Procura de Missions, havia estat molt relacionada amb la missió de Guajara-Mirim, a l’Estat de Rondônia (Brasil) portada per claretians de Catalunya. Més tard, a través d’Amics de la Missió de Guajara-Mirim, i per últim es va crear una Organització No Governamental, que és l’actual Enllaç Solidari. La missió de Guajara-Mirim ara està a càrrec de claretians de Brasil i en ella col·laboren tres claretians catalans.

El pare Roca explicà també com Enllaç Solidari promou projectes de desenvolupament oferint un servei solidari a les persones i pobles menys afavorits. El programa d’apadrinaments és permanent, si bé els nens i nenes que apadrina van canviant, en funció de les seves necessitats. També promou projectes de caire temporal al llarg de tot un any. El d’enguay és la construcció de cases petites a la Índia per a persones sense llar.

La festa-trobada anual se celebra normalment el primer diumenge d’octubre, però enguany per problemes d’agenda s’ha tingut que traslladar al tercer diumenge, cosa que la farà coincidir amb un dia ben missioner: la jornada del DOMUND.

L’objectiu d’aquesta trobada és donar a conèixer la vocació missionera al llarg del territori i facilitar l’encontre i la festa de persones relacionades amb Enllaç Solidari, sigui perquè han participat en algun camp de treball d’estiu, o perquè durant un temps hi han treballat allà com a voluntaris. També es convida a famílies que tenen apadrinat algun infant de la missió de Guajara-Mirim.

La parròquia de Lleida, com amfitriona que serà, s’ha volgut implicar força en la logística: acollida, preparació del dinar, i tota mena de detalls que caldrà tenir present per al bon funcionament de la trobada. Enllaç Solidari es cuidarà de la xerrada que tindrà lloc després de la missa, i dels testimonis missioners.

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Claret presenta el DOCAT

Què fan els claretians a França?

Els claretians més joves davant la nova província

Nova App: Missa de cada dia

125 anys prèdica a la Seu de Manresa

Festivitat del Pare Claret

Entrevista a Josep Sureda

Dia de la Província

Emissió Beatificacions

Josep Xifré, de professió missioner

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection