25 de maig. Santa Maria Magdalena de Pazzi

pazziSant Antoni Maria Claret va tenir una devoció especial a aquelles dones santes que, tot i viure en el claustre, van sobresortir pel zel de la glòria de Déu i de la salvació de les ànimes que cremava en els seus cors. Una d’elles va ser santa Maria Magdalena de Pazzi.

Aquesta gran dona i santa va néixer a Florència (Itàlia) el 2 d’abril de 1566 de família noble. Des de nena va tenir una especial sensibilitat per la vida sobrenatural. Després de la seva primera comunió es va lliurar per sempre al Senyor amb una promesa de virginitat.

L’1 de desembre de 1582 va ingressar a la comunitat carmelitana de santa Maria dels Àngels de Florència. Al poc, una misteriosa malaltia, declarada incurable, la va portar a avançar la seva professió. Curada el 16 de juliol de 1584, va iniciar una intensa època mística fins a esdevenir una de les més grans místiques, extàtiques i estigmatitzades de tots els temps.

Com Caterina de Siena, es va sentir també moguda a escriure al Papa i als altres moltes personalitats eclesiàstiques per dur a terme la renovació de l’Església i particularment dels religiosos.

Cinc llibres dictats per la nostra Santa conserven els seus principals revelacions i doctrina: Els Quaranta dies, Els Col·loquis, Les revelacions i intel·ligències, La prova i Renovació de l’Església a més de diversos avisos, sentències i cartes familiars.

La dura vida de Magdalena va ser un continu martiri pels altres, per l’Església, a la qual va estimar apassionadament. Perquè amor és dolor i es va oferir com a víctima d’amor pels pecadors llançant el crit: Patir i no morir.

La malaltia la va fer patir intensament els tres últims anys de la seva vida. El 13 de maig de 1607, Magdalena va rebre el sagrament de la unció. A les dues de la tarda de divendres 25 va morir. Al costat del seu llit, les seves germanes religioses van resar el Símbol de sant Atanasi. Abans de dues dècades, el Papa Urbà VIII la va proclamar Beata. En 1669, Climent IX la va incloure en el catàleg dels sants. El seu cos incorrupte és meta de peregrinacions constants a Florència.

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Els claretians més joves davant la nova província

Nova App: Missa de cada dia

Recomanacions Nadal 2018 Llibreria Claret

Booktràiler Materials Advent 2018

125 anys prèdica a la Seu de Manresa

Festivitat del Pare Claret

Entrevista a Josep Sureda

Dia de la Província

Emissió Beatificacions

Josep Xifré, de professió missioner

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection