Celebració de la festa de Santa Rita a la Parròquia de Sant Agustí

casanyasFa 12 anys que es va demanar al pare claretià Francesc Casañas que s’encarregués de la Parròquia de Sant Agustí del Raval. Des de llavors com a rector és el qui manté la popular tradició de la Festa de Santa Rita. Cada 22 de maig el temple queda desbordat pels milers de devots que visiten amb roses a les mans per rebre la benedicció i intercessió de la Santa. De  les set del matí fins a dos quarts de nou del vespre el rector i els sacerdots celebrants van recorre fins a 18 vegades l’església impartint aigua beneïda a la multitud.

El P. Casañas va destacar que “d’aquesta manifestació la gent hi troba alguna cosa perquè hi tornen cada any. Sobretot venen dones grans, però també hi ha joves que han vingut des de sempre amb algun familiar i al cap dels anys hi tornen”. D’altra banda també va afegir que “la gran festa de Santa Rita em permet a mí rebre salutacions de molts amics, coneguts als centres claretians del meu ministeri sacerdotal. Preguem que la presència i l’ajut de Santa Rita continuin ben propers a nosaltres”.

A la plaça de Sant Agustí, davant de la parròquia, s’hi van instal·lar 69 paradetes autoritzades pel districte que venien roses pels devots. Aquesta tradició va començar a Sant Agustí el Vell de Barcelona al 1750 i encara avui genera llargues cues als carrers de l’entorn. Per agraïr-ho “Eix comercial del Raval” fa una ofrena anual d´un ciri gran.

casanyasgordoAquest any el bisbe auxiliar de Barcelona, Sergi Gordo, va presidir la missa de dos quarts d’onze i va ser testimoni de la tradicional manifestació religiosa en honor de santa Rita. Amb paraules cordials i planeres exhortà els fidels a mantenir el sentit cristià de la festa; va recordar també que Santa Rita estava convençuda que “Res és a Déu impossible; en la seva vida Déu es feu amorosament present, des del naixement fins al regal de la rosa i de les figues poc abans de morir, un dia de rigurós d’hivern en la Umbria italiana. Ara Déu lescolta, fins i tot quan li demana coses humanament “impossibles”

Com a Cascia (Itàlia), la festa de Santa Rita de Barcelona organitza una jornada formada per una Eucaristia, la benedicció de roses, la veneració de la relíquia i ofereix obsequis a les Rites.

A continuació podreu veure el vídeo d’aquesta jornada:

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Carles Armengol | Canviar el consum per canviar la vida

Marcial Gamboa | Missioner claretià a Colòmbia

Màxim Muñoz | Unió de Religiosos de Catalunya

Claret publica ‘La música de la fe’

Antoni Daufí | El claretià que dibuixa l’Evangeli

Recomanacions Quaresma Claret

Claret presenta el DOCAT

Què fan els claretians a França?

Els claretians més joves davant la nova província

Nova App: Missa de cada dia

Festivitat del Pare Claret

Entrevista a Josep Sureda

Josep Xifré, de professió missioner

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection