L’Aplec del Matagalls celebra la 69ena edició el 8 de juliol

DocHdl1OnPRINTREADYtmpTargetCom cada any per les mateixes dates se celebrarà l’Aplec del Matagalls en que un centenars de persones coronen el cim d’aquest turó i veneren la creu que es va plantar abans del 1614. Aquest any se celebren 69 nou anys d’aquesta trobada recolzada pels claretians i que aplega familiars, amics i coneguts de Viladrau, Seva, Taradell, Sant Celoni, Gualba, i altres municipis dels voltants.

La trobada recorda Sant Antoni M. Claret i mossèn Cinto Verdaguer, que va valorar la creu com a símbol de “la Pàtria en la més alta serra” que s’acostava a Déu en un dels seus poemes.

La jornada preveu l’arribada dels excursionistes a la Creu, el lliurament de premis a la constància, una missa i el cant dels adéus. Cap al migdia, des de la Font de Pastors, se celebrarà la restauració i millores fetes enguany dutes a terme aquest any per iniciativa de l’Associació Amics Aplec de Matagalls. A la tarda, se celebrarà una ballada de sardanes amb la cobla Genisenca a la plaça Major.

El claretià Ramon Caralt ha participat durant molts anys en aquesta trobada i la continua impulsant. El pare Caralt explica que la clau del seu èxit és el fenomen generacional dels pobles que fa que la tradició acabi pervivint de pares a fills.

En aquest enllaç trobareu el cartell d’aquest any de l’Aplec.

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection