Antoni Bassas: «Estem recollint els fruits de les paraules del papa Francesc gràcies a l’empenta de l’acció de Viqui Molins i el Padre Ángel»

020180713HospitalCampanyaIMG_4531L’Editorial Claret va presentar el passat divendres 13 de juliol Projecte Hospital de Campanya a l’església de Santa Anna de Barcelona, un llibre que presenta la tasca social que duen a terme les esglésies de Santa Anna a Barcelona i San Antón a Madrid oferint atenció espiritual a les persones sense llar. L’acte ha estat presentat pel periodista Antoni Bassas i ha comptat amb les intervencions del cardenal i arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, la religiosa Viqui Molins, el fundador de la ONG internacional Mensajeros de la Paz i rector de l’església de San Antón de Madrid, el Padre Ángel, i diversos testimonis que han donat veu al projecte.
El periodista Antoni Bassas ha recordat les paraules del papa Francesc, en què feia una crida a l’Església a escoltar les necessitats, les desil·lusions i la desesperació, i ha assegurat que estem recollint els fruits d’aquestes paraules «gràcies a l’empenta de l’acció de Viqui Molins i el Padre Ángel». Un projecte –asseguren la religiosa i el rector de l’església de San Antón- que se centra
en atendre les persones sense llar des de la tendresa, l’entusiasme i l’amor. «No hem inventat res, el que fem als hospitals de campanya és escoltar», subratllen.
El Padre Ángel ha assegurat que gràcies a aquest projecte «hem convertit l’Església en la casa de tots» i ha subratllat que «entrar en una església i trobar-hi voluntaris i religiosos ajudant els
sense sostre és el que sempre havia somiat». Per la seva banda, la religiosa Viqui Molins ha afirmat que per a ella aquesta experiència ha estat un «regal de Déu» i ha posat èmfasi en que «una església no només és per celebrar la litúrgia sinó també per acollir».

 

El cardenal i arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha agraït la tasca que duen a terme la religiosa Viqui Molins i el Padre Ángel i ha posat en valor el concepte Església en sortida del papa Francesc –a partir d’on neix el moviment hospital de campanya- perquè l’Església esdevingui un símbol de fraternitat.

 

Els testimonis del projecte –cinc acollits, un voluntari i una educadora social- han compartit amb els assistents la seva experiència a l’hospital de campanya, un testimoni colpidor de superació a
partir d’on han coincidit que «a l’església de Santa Anna han trobat una família». «És la casa de Déu oberta pels seus fills i així penso que ha de ser una església», ha assegurat un dels
testimonis.

Projecte Hospital de Campanya és el segon llibre de la religiosa Viqui Molins i el Padre Ángel publicat per Editorial Claret, després de Déu al carrer, que es va publicar el novembre de 2017.

Aquí teniu una galeria fotogràfica de l’acte.

Si us veu perdre l’acte podeu recuperar l’emissió en streaming al Facebook de la Llibreria Claret: Part 1 i part 2.

A continuació podeu veure el booktràiler:

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Carles Armengol | Canviar el consum per canviar la vida

Marcial Gamboa | Missioner claretià a Colòmbia

Màxim Muñoz | Unió de Religiosos de Catalunya

Claret publica ‘La música de la fe’

Antoni Daufí | El claretià que dibuixa l’Evangeli

Recomanacions Quaresma Claret

Claret presenta el DOCAT

Què fan els claretians a França?

Els claretians més joves davant la nova província

Nova App: Missa de cada dia

Festivitat del Pare Claret

Entrevista a Josep Sureda

Josep Xifré, de professió missioner

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection