Missatge per la Festa de la Fundació del Superior General

first-message-of-fr-mathew-vattamattam-as-superior-generalCada any el 16 de juliol ens convida a sintonitzar-nos amb la inspiració fonamental que va donar origen a la Congregació el 1849. El nostre humil començament no va comptar amb possessions materials o amb un gran nombre de predicadors per emprendre “la gran obra” que va començar aquell dia. No tenim “plata ni or” (cf. Fets. 3, 6) per assegurar la nostra vida i missió, sinó només l’esperit del Senyor Ressuscitat que viu en les nostres vides com el “foc de l’amor de Déu”.

Per tant, no ens hem d’alarmar per l’envelliment natural dels nostres membres, o de la necessitat de tancar algunes missions, o sobre el nombre cada vegada menor en algunes parts de la Congregació. El perill real és quan el foc del nostre carisma està absent o extingit en el cor dels nostres membres, o quan deixa d’encendre la vida de les nostres comunitats. Solament aquest foc de l’amor de Déu en nosaltres alimentarà la nostra vida comunitària i despertarà la llavor vocacional en el cor d’aquells als qui Déu crida per abraçar la vida claretiana.

“La força d’una cadena és la força de la seva baula més feble”. La nostra Congregació és tan forta com la forma en la qual els seus membres es lliuren a l’obra de l’Esperit en ells. He observat un fet interessant en els documentals de National Geographic sobre el comportament dels lleons. Rarament ataquen davant un ramat d’animals forts. Normalment s’aprofiten dels febles i dels quals es mantenen allunyats del ramat després de dispersar a la mateixa. Sovint, els nostres germans els cors dels quals es refreden per falta de contacte amb la Paraula i l’Eucaristia, i s’allunyen de la comunitat són presa de l’enemic que tonda com un lleó que brama buscant a algú a qui devorar (cf. 1 Pe. 5, 8).

Cadascú de nosaltres és cridat personalment a convertir-se en un esdeveniment de re-fundació de la Congregació. No pot haver-hi cap foc carismàtic col·lectiu sense individus claretians que cremin i irradiïn la llum. Recordem la destinació de les verges que no van cuidar l’oli en els seus propis llums (cf. Mt. 25, 1-13).

Decidim-nos a mantenir encès el foc del carisma en nosaltres. En el dia de la Fundació us convido a contemplar i imaginar-nos prop del nostre Fundador en la cel·la de Fundació. Claret també ens diria que cadascú de nosaltres és un “a qui el Senyor havia donat el mateix esperit que em va motivar” (cf. Aut. 489). Com entens aquest esperit en tu? Com vols expressar aquest regal en la teva circumstància concreta de la vida? Què necessites fer en la teva vida personal i en la teva comunitat per mantenir encès el foc de l’amor?

També us convido a recordar una vegada més les paraules de l’Arcàngel Gabriel a Maria: “L’Esperit Sant descendirà sobre tu, i el poder del Déu altíssim es posarà sobre tu com un núvol” (Lc. 1, 35). Aquest mateix Esperit va venir sobre Jesús en el seu Baptisme, sobre l’Església a la Pentecosta, sobre aquella petita comunitat reunida el 16 de juny de 1849 a Vic, i continua cobrint-nos a cadascú de nosaltres amb la seva ombra de consell i coneixement, de zel i passió, de saviesa i profetisme. Que aquest Esperit que alimenta aquest foc en nosaltres, inciti la nostra creativitat, mogui la nostra imaginació, provoqui els nostres somnis perquè Déu sigui conegut, estimat, servit i lloat.

Finalment, del 3 al 28 d’octubre de 2018 se celebrarà la XV Assemblea General Ordinària del Sínode dels Bisbes sobre els Joves, la Fe i el Discerniment Vocacional. Per ser un amb l’Església universal i mantenir aquest foc en flames, us convido a adherir-nos al que el XXV Document del Capítol General ens diu: “sortir a la seva trobada, caminar amb ells i possibilitar que escoltin les trucades de Jesús” (MS 68). Que el mateix Esperit continuï mantenint l’autenticitat i la fidelitat de cadascú de nosaltres al do rebut i a la missió que se’ns va confiar; perquè és el nostre testimoniatge, i no el confort, el que desperta i atreu noves vocacions (cf. el Papa Francesc als participants del Congrés organitzat per la Pastoral de Vocacions de la Conferència Episcopal Italiana celebrat el 5 de gener de 2017).

Us desitjo a tots una fructífera celebració del dia de la nostra Fundació!

Mathew Vattamattam, CMF

Superior General

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Carles Armengol | Canviar el consum per canviar la vida

Marcial Gamboa | Missioner claretià a Colòmbia

Màxim Muñoz | Unió de Religiosos de Catalunya

Claret publica ‘La música de la fe’

Antoni Daufí | El claretià que dibuixa l’Evangeli

Recomanacions Quaresma Claret

Claret presenta el DOCAT

Què fan els claretians a França?

Els claretians més joves davant la nova província

Nova App: Missa de cada dia

Festivitat del Pare Claret

Entrevista a Josep Sureda

Josep Xifré, de professió missioner

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection