Mor el pare Francisco Andrés, cmf, missioner i capellà de l’Hospital de Sant Pau

PacoAndres

El pare Francisco Andrés Martínez, missioner claretià de 86 anys, ha mort aquest dilluns 23 de juliol a la comunitat assistencial de Barcelona on residia. La missa exequial ha tingut lloc aquest dimecres la parròquia del Cor de Maria.

Francisco Andrés Martínez va néixer a Calatayud el 14 de novembre i era el penúltim dels set fills, tots nois, de Don Pablo y Doña Francisca. A l’edat de 16 anys, el 7 d’agost de 1948 ingressava a la comunitat claretiana de Solsona, com a postulant.

Al cap de poques setmanes es traslladava a Vic, a la casa Mare de la Congregació Claretiana, per començar-hi l’any de noviciat. El dia 23 d’octubre de 1949, dia en què llavors se celebrava la festa del beat Pare Claret, feia els seus vots com a missioner claretià.

Durant els anys següents va seguir els cursos habituals de formació eclesiàstica: Tres anys a Solsona, on estudià filosofia; un curs a Barbastre (1952-1953) com a ajudant el Prefecte de Postulants; quatre anys a Valls per estudiar teologia (1953-1957). Allí, on cop acabats els estudis, va ser ordenat prevere el 8 de setembre de 1957.

Fer un any de pràctiques de pastoral a Baltar, un poblet de la província d’Ourense (Galícia). En acabat, va ser destinat primerament a Xàtiva i després a València. Fins que ben aviat, l’any 1961 va ser destinat temporalment a Medellín (Colòmbia), per a un reforç missioner, puntual. L’any següent (1962) tornà a la Península, aquesta vegada Saragossa, però per poc temps. L’any següent era enviat a los Angeles, a la missió que hi tenen els claretians al servei dels emigrants hispans.

El 1973 torna a Barcelona per incorporar-se a l’equip de capellans de l’Hospital de Sant Pau i per acompanyar la seva mare. El 1983, va ser adscrit a una comunitat dels claretians de Barcelona, a la Comunitat-Parròquia de Sant Tomàs.  A petició seva va ser incardinat a la Província claretiana de Catalunya: va continuar a la mateixa comunitat de Sant Tomàs, fins a la seva supressió (1993).

De Sant Tomàs passà a la comunitat Parròquia, i el 2014, a la comunitat assistencial, fins al final dels seus dies.

Durant més de trenta anys va ser capellà de l’Hospital de Sant Pau. A plena dedicació. Personalment, era una persona austera, disciplinada i optimista. En el tracte amb els malalts era tot cor: discret, atent, generós, sobretot amb els malalts deixats de la mà de la família… El Senyor li recompensarà les bones obres fetes.

 

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Carles Armengol | Canviar el consum per canviar la vida

Marcial Gamboa | Missioner claretià a Colòmbia

Màxim Muñoz | Unió de Religiosos de Catalunya

Claret publica ‘La música de la fe’

Antoni Daufí | El claretià que dibuixa l’Evangeli

Recomanacions Quaresma Claret

Claret presenta el DOCAT

Què fan els claretians a França?

Els claretians més joves davant la nova província

Nova App: Missa de cada dia

Festivitat del Pare Claret

Entrevista a Josep Sureda

Josep Xifré, de professió missioner

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection