31 de juliol. Sant Ignasi de Loiola

loiolaSant Ignasi va ser un referent important en la vida i en l’espiritualitat de sant Antoni Maria Claret. El nostre fundador, que va ser novici jesuïta, va admirar en sant Ignasi el seu gran amor a Jesucrist i el seu ardent zel apostòlic. A tots dos sants la visió de la Mare de Déu «els va procurar la victòria definitiva en la castedat i en tots dos va provocar la decisió de consagrar-se plenament al servei de Crist».
Sant Ignasi -Íñigo López de Loyola- va néixer a Azpeitia (Guipúscoa – Espanya) cap a l’any 1491. Destinat a la vida militar, va ser ferit en una cama. Durant la convalescència va llegir la Vida de Crist i la Llegenda Áurea (vides de sants). En llegir aquests antics llibres es va dir a si mateix: «Si aquests homes estaven fets del mateix fang que jo, bé jo puc fer el que ells van fer».
En iniciar la seva conversió, va decidir pelegrinar a Terra Santa al febrer de 1522 des de Loiola, passant per Barcelona. A causa d’una pesta, es va haver d’aturar a la ciutat de Manresa. Allí va rebre una gran il·luminació i va decidir fundar una Companyia de consagrats. En una cova va començar a escriure el que va donar origen al llibre dels Exercicis Espirituals. El febrer de 1523, va reprendre la seva peregrinació a Terra Santa; però no podent romandre-hi, va tornar, sense saber quin rumb prendre, i es va dedicar a l’estudi.
El 1534, Ignasi i els seus primers companys van emetre els vots a París i van marxar a Roma per presentar-se davant el Papa Pau III. En 1537, Ignasi va rebre l’ordenació sacerdotal a Venècia. L’Institut va ser aprovat pel Papa Pau III el 27 de setembre de 1540 i el 22 abril del 1541 Ignasi i els seus sis companys van fer la professió a la Basílica de Sant Pau.
Ignasi va passar la resta de la seva vida dedicat a governar el seu Orde i a predicar l’Evangeli, fins que, el 31 de juliol de 1556, va morir a Roma. Va ser canonitzat per Gregori XV el 12 de març de 1622 i Pius XI el va proclamar patró dels exercicis espirituals i recessos.

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection