La família claretiana respon a les inundacions de Kerala

La província claretiana de Saint Thomas ha promogut la iniciativa social Claretian’s Action and Relief for Kerala per atendre els milers de persones afectades per les inundacions que va viure fa poques setmanes l’estat de Kerala, al sud de l’Índia. Aquest vídeo mostra el resultat de les fortes pluges:

Segons informava el mes d’agost el claretià Thomas Pain, secretari provincial de Saint Thomas, les fortes i reiterades pluges van empitjorar la situació. Esllavissades de terra i l’obertura de més de 33 preses van dificultar els treballs de rescat. Les darreres xifres parlen de 400 morts i milers de despareguts. Més de 220.000 persones s’han quedat sense sostre a resultes del que es consideren les pitjors inundacions viscudes el darrer segle a Kerala.

Els centres Claret Sadan Vythiri i les parròquies a la vora dels rius també s’han vist afectats. El repte, assenyalava Pain, és arribar a distribuir materials bàsics a les persones afectades.Tots els ferrocarrils i principals aeroports han tancat i, en el moment del comunicat, totes les àrees i pobles per sota del nivell de la mar estaven negats d’aigua.

La comunitat de Claret Sadan Vytrhiri s’està recuperant lentament. El pare claretià Jomon Athazhapadam, a càrrec de l’Església de Sant Sebastià Valoor al districte de Ernakulam, i membre de la Casa Provincial Claretiana, no va poder tornar a la comunitat perquè tant la parròquia com els voltants estaven submergits. Athazhapadam s’està en un campament de refugiats, amb gent de la zona. Fora de perill, guia els fidels en l’organització de les operacions de rescat.

Els Missioners Claretians, les Missioneres Claretianes i el Moviment de Seglars Claretians ja han enviat un primer donatiu. El prefecte general d’Apostolat, el pare Artur Teixeira, demana que d’altres persones, comunitats i institucions se sumin a aquesta crida solidària.

Inundacions a Kerala.

Tags: , , ,

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Carles Armengol | Canviar el consum per canviar la vida

Marcial Gamboa | Missioner claretià a Colòmbia

Màxim Muñoz | Unió de Religiosos de Catalunya

Claret publica ‘La música de la fe’

Antoni Daufí | El claretià que dibuixa l’Evangeli

Recomanacions Quaresma Claret

Claret presenta el DOCAT

Què fan els claretians a França?

Els claretians més joves davant la nova província

Nova App: Missa de cada dia

Festivitat del Pare Claret

Entrevista a Josep Sureda

Josep Xifré, de professió missioner

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection