Nou llibre sobre el beat Ferran Saperas

llibre-ferran-saperas(Bisbat de Solsona) El diaca i historiador Joan Novell i Balagueró ha publicat el llibre El Beat Ferran Saperas i Aluja, CFM. Màrtir de la Castedat –Devoció i pregària de les parròquies de Tàrrega i d’Alió. Un volum de 140 pàgines acompanyat de 115  fotografies dels Arxiu Parroquials de Tàrrega i d’Alió, de Josep M. Martí Carnicer i de la família Saperas Aluja.

El llibre fa un recorregut de la vida, el martiri del 13 d’agost de 1936, la llarga i constant memòria i devoció de Tàrrega i Alió. També inclou el últims actes de la beatificació a la Sagrada Família el 21 d’octubre de 2017; exhumació; construcció de la nova capella; misses d’acció de gracies i celebració litúrgica.

El col·laborador Josep Castellà va presentar el llibre diumenge 21 d’octubre, al complir-se exactament l’any de la beatificació.  L’autor va comentar el treball de prop de dos anys dividit en cinc apartats: La vida virtuosa del Beat Saperas en la joventut; la gran devoció d’un grup de targarins des dels primers moments; el treball continuat i constant de la Comissió Pro-Causa Germà Saperas; la beatificació i construcció de la capella i la festa litúrgica del Beat.

Mossèn Josep Maria Vilaseca va fer explícit l’agraïment per l’esforç de Joan Novell que ha fet possible un volum “agradable i de bon llegir”, fent-li entrega d’una reproducció fotogràfica de la nova capella sepulcral del Beat Saperas i acabant amb una pregària en aquesta.

L’acte va coincidir també amb la segona edició de la Trobada Parroquial. Gent dels diferents grups parroquials, servidors i fidels, van omplir l’església participant en una solemne eucaristia.

També es va celebrar un àpat de germanor a l’Espai Mercat amb la participació de cent vint-i-dues persones. A la sobretaula es projectà una col·lecció de 335 imatges d’activitats parroquials i del primer temple, degudes a Martí Carnicer, i presentades pel rector targarí. Es va fer entrega de fotografies de la Capella del Beat Saperas als col·laboradors del llibre, Elena Aluja, Josep Castellà i Josep M. Martí Carnicer. Com a recordatori de la segona trobada es van entregar uns clauers amb la imatge del Beat interpretant-se en una rotllana El Cant dels Adéus.

Informa: Josep Castellà / Fotos: Josep M. Martí Carnicer

llibre-ferran-saperas-1llibre-ferran-saperas-4 llibre-ferran-saperas-3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Tags: , , , ,

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Carles Armengol | Canviar el consum per canviar la vida

Marcial Gamboa | Missioner claretià a Colòmbia

Màxim Muñoz | Unió de Religiosos de Catalunya

Claret publica ‘La música de la fe’

Antoni Daufí | El claretià que dibuixa l’Evangeli

Recomanacions Quaresma Claret

Claret presenta el DOCAT

Què fan els claretians a França?

Els claretians més joves davant la nova província

Nova App: Missa de cada dia

Festivitat del Pare Claret

Entrevista a Josep Sureda

Josep Xifré, de professió missioner

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection