Alumnes d’ESO del Claret Valls dediquen el servei comunitari a la gent gran

claret-valls-servei-comunitari

(Claret Valls) El cap d’Infermeria del Centre d’Atenció Primària Dr. Sarró de Valls, Antonio López Barea, va fer dilluns la xerrada inicial de la matèria de Servei Comunitari als alumnes de 3r d’ESO del Col·legi Claret de Valls. El mateix dia va impartir també una sèrie de seminaris interactius, d’una hora de durada, sobre el tema de ‘La vellesa’.

El col·legi continua així l’experiència del Servei Comunitari, iniciada fa 3 cursos amb els alumnes de 3r d’ESO. La finalitat de la matèria és protagonitzar accions de compromís cívic i posar en joc els coneixements i capacitats al servei de la comunitat, i a la vegada aconseguir formar-se com a ciutadans i treballar valors humans d’ajuda als més necessitats. La part pràctica d’aquesta matèria es desenvolupa durant el curs en una de les residències geriàtriques de la nostra ciutat.

Els seminaris consisteixen en una introducció, definició i visions culturals del fet de la vellesa. Al llarg dels quatre seminaris es parlarà dels canvis estructurals i funcionals durant la vellesa, com l’envelliment de la pell i dels teixits i l’osteoarticular, del sistema respiratori, de l’urinari o del sistema nerviós.

Seguidament es parlarà, en un altre, de la Síndrome Geriàtrica, que comporta temes tan habituals com les caigudes, l’immobilisme, el deteriorament cognitiu, la polimedicació o els trastorns de la son i dèficit visual, entre altres.

Els seminaris acabaran parlant de les teories de l’envelliment, el per què envellim i les diverses teories que la història de la humanitat, els savis i l’ésser humà han anat teixint al llarg dels temps.

Tags: , ,

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Carles Armengol | Canviar el consum per canviar la vida

Marcial Gamboa | Missioner claretià a Colòmbia

Màxim Muñoz | Unió de Religiosos de Catalunya

Claret publica ‘La música de la fe’

Antoni Daufí | El claretià que dibuixa l’Evangeli

Recomanacions Quaresma Claret

Claret presenta el DOCAT

Què fan els claretians a França?

Els claretians més joves davant la nova província

Nova App: Missa de cada dia

Festivitat del Pare Claret

Entrevista a Josep Sureda

Josep Xifré, de professió missioner

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection