Alió recorda la devoció del beat Saperas

20181125-presentacio-llibre-saperas-0(Bisbat de Solsona) Representants de la comunitat parroquial de Tàrrega es van desplaçar diumenge 25 a la població tarragonina d’Alió, en ocasió de la presentació del llibre El Beat Ferran Saperas i Aluja, CFM. Màrtir de la Castedat –Devoció i pregària de les parròquies de Tàrrega i d’Alió– escrit pel diaca i historiador, Joan Novell i Balagueró.

En el temple parroquial de Sant Bartomeu d’Alió, lloc on fou batejat el beat Ferran Saperas, es va presentar el volum que ja s’havia presentat a Tàrrega, a l’església de Santa Maria de l’Alba. Després d’una salutació del rector Albert Fortuny, l’acte va començar amb paraules de presentació de Josep Castellà, membre de la comissió del beat i un dels col·laboradors del llibre. Seguidament, l’autor va comentar el treball de prop de dos anys en els seus cinc aspectes: la devoció de Ferran Saperas des de petit i jove; la devoció continuada de la comunitat de creients targarins i d’Alió; les activitats persistents de la Comissió Pro-Causa Germà Saperas; l’emotiva beatificació i construcció de la nova capella i el primer acte litúrgic del nou Beat.

El llibre té 139 pàgines “de lectura fàcil i amena” i està acompanyat de 115 imatges, seleccionades dels Arxiu Parroquials de Tàrrega i d’Alió, del fotògraf Josep M. Martí Carnicer i de la família Saperas Aluja. Ens fa un  recorregut de la vida; el martiri la nit del 13 d’agost de 1936; la constant memòria i devoció de Tàrrega i Alió. També inclou la cerimònia de beatificació a la Sagrada Família de Barcelona el 21 d’octubre de 2017; exhumació de les restes; construcció de nova capella; misses d’acció de gràcies i celebració litúrgica. El llibre té un pròleg del bisbe de Solsona, Xavier Novell i una presentació del vicari general i rector de Tàrrega, Josep Maria Vilaseca.

L’acte va comptar amb una notable assistència del feligresos i va continuar amb una eucaristia concelebrada presidida per mossèn Albert Fortuny i Ignasi Olivé, junt al diaca permanent Joan Novell. Seguí una projecció de fotos de Josep M. Martí Carnicer sobre la beatificació, exhumació de les restes, i les misses d’accions de gràcies a Alió i Tàrrega, comentades per Elena Aluja. Familiars del Beat Saperas d’Alió i Valls participaren en el acte en el qual al final Joan Novell autor del llibre, signà molts exemplars.

Informa: Josep Castellà / Fotos: Josep Maria Martí Carnicer

20181125-presentacio-llibre-saperas-2 20181125-presentacio-llibre-saperas-missa 20181125-presentacio-llibre-saperas

Tags: ,

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Materials Advent 2019

Amb el pare Claret hem après… Festa SANT ANTONI MARIA CLARET 2019

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

Catequesi | Recomanacions 2019

Cardenal Sistach | ‘Laudato Si’ i Grans Ciutats’

Carles Armengol | Canviar el consum per canviar la vida

Marcial Gamboa | Missioner claretià a Colòmbia

Màxim Muñoz | Unió de Religiosos de Catalunya

Claret publica ‘La música de la fe’

Antoni Daufí | El claretià que dibuixa l’Evangeli

Recomanacions Quaresma Claret

Claret presenta el DOCAT

Què fan els claretians a França?

Els claretians més joves davant la nova província

Nova App: Missa de cada dia

Entrevista a Josep Sureda

Josep Xifré, de professió missioner

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection