Com es concreten els apadrinaments d’Enllaç Solidari al Brasil?

20181206-apadrinaments-brasil (01)El jove Alex dos Santos, coordinador del projecte d’Apadrinaments d’Enllaç Solidari a São Miguel do Guaporé, al Brasil, felicita els padrins i padrines amb aquesta carta i les fotografies que l’acompanyen. En el text fa un resum de les activitats fetes durant l’any. Una bona fotografia de les accions concretes que es duen a terme des d’aquest projecte solidari dels Missioners Claretians de Catalunya.

Carta als padrins i padrines d’Enllaç Solidari

Estimat/da Padrí/na: amb molt d’afecte t’escric per saludar-te.

Jo sóc Alex dos Santos, responsable del Projecte d’Apadrinaments (“Famílias Amigas”) a São Miguel do Guaporé, Estat de Rondônia, Brasil.

Estem vivint l’Advent, temps d’esperança i gràcia. S’acosta el Nadal de l’infant Jesús, que procurem celebrar-lo en família i fer projectes per a l’any nou. Parlant personalment, aquest any ha volat. Destaco alguns fets dels Apadrinaments (“Famílias Amigas”):

  • La solidaritat: Agraïm a Déu per la vostra solidaritat envers les famílies necessitades. Si no fos per això, no tindríem les portes obertes per a les altres activitats que fem amb elles.
  • Xerrades: Convidem professionals amics per fer xerrades a les trobades de cada mes. Per exemple, una cooperativa local va parlar sobre economia domèstica enfront del consumisme.
  • Visites: Durant les visites entreguem les cartes que vosaltres ens escriviu i parlem sobre qüestions puntuals, com treball, salut, religió, avaluem l’estat dels infants, etc.
  • Cursos: Durant el 2018 hem fet cursos per poder generar entrades econòmiques, com manicura, modelatge de celles, [fabricació de] productes de neteja, etc.
  • Incentius: Mirem que les famílies “vulguin” canviar de vida, i per això els fem exigències. Per exemple: que els infants vagin a l’escola, que participin de la celebració de la vida, que siguin puntuals a la trobada mensual, etc.
  • A la recerca de millors resultats: Anem perfeccionant el treball. Exigim que tinguin hortes, que participin dels cursos, que portin els nens a la celebració de la “Pastoral da Criança”, substituïm famílies [que econòmicament estan millor] per d’altres amb més necessitat, etc.
  • Rebem donacions [de São Miguel mateix]: Gèneres alimentaris, roba, joguines, anàlisis [de laboratoris mèdics] i ho fem arribar a les famílies més necessitades i interessades.

Molt bon Nadal i Any Nou a tots vosaltres. Lloat sigui Déu per la vostra ajuda!

São Miguel do Guaporé – RO, 06 de desembre de 2018

20181206-apadrinaments-brasil (0) 20181206-apadrinaments-brasil (1) 20181206-apadrinaments-brasil (2) 20181206-apadrinaments-brasil (3) 20181206-apadrinaments-brasil (13) 20181206-apadrinaments-brasil (9) 20181206-apadrinaments-brasil (11) 20181206-apadrinaments-brasil (12) 20181206-apadrinaments-brasil (5) 20181206-apadrinaments-brasil (6) 20181206-apadrinaments-brasil (10) 20181206-apadrinaments-brasil (8) 20181206-apadrinaments-brasil (7) 20181206-apadrinaments-brasil (4)

 

Tags: , , , , , ,

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection