23 de desembre, naixement de Sant Antoni Maria Claret

pare-claretEl 24 d’octubre, aniversari de la mort del nostre fundador, vam celebrar amb tota l’Església la seva festa o memòria, que per a la nostra Congregació revesteix rang de solemnitat litúrgica. I avui, dia 23 de desembre, fem memòria del seu naixement a aquest món. Un gran motiu d’alegria i ocasió per donar gràcies a Déu perquè, amb la vida del nostre Fundador, ens ha atorgat tants altres dons, sobretot el de la comunió amb el seu esperit evangelitzador.

Antoni Claret va venir al món a Sallent el 23 de desembre de 1807. Aquesta data es fixa d’acord amb la interpretació més comuna del que posa a la seva partida de baptisme (“ante predie natus” = “nascut dos dies abans” de la data del seu baptisme, que fou el dia mateix dia de Nadal). De fet el Pare Claret no ens ho diu. «Em van posar per nom Antoni, Adjutori, Juan» (Aut 5). Ell mateix dóna la raó d’aquests noms amb que fou batejat, vinculats a referències estrictament familiars. El de Maria va ser afegit posteriorment, amb ocasió de la seva consagració episcopal, per devoció a la Mare de Déu, ja que Ella «és la meva Mare, la meva Patrona, la meva Mestra i el meu tot després de Jesús» (cf. Aut 5).

Després d’una feliç i piadosa infància, Antoni va treballar a la petita fàbrica de filats i teixits del seu pare, abans de traslladar-se a la capital catalana com a estudiant que somiava dedicar-se definitivament a la indústria tèxtil. Coneixem quins van ser els seus passos posteriors. La seva vida va anar per altres rutes. Déu es va creuar en el seu camí i el va cridar perquè fos missioner. Però, en recordar avui seu naixement, ens interessa destacar l’ambient familiar en què es va forjar la seva vocació apostòlica.

El clima espiritual en què van transcórrer els anys de la seva infància i adolescència va ser ideal dins d’aquella època i en aquell context. La llar en el qual va créixer Antoni, de nen, constituïa un àmbit veritablement educatiu en què va rebre la transmissió dels valors humans i cristians més autèntics. En aquest ambient van arrelar en Antoni els bons costums i va sorgir aviat en ell la inclinació a la pietat.

En commemorar, doncs, en aquest dia la data del seu naixement, donem moltes gràcies a Déu pel do de la seva vida missionera, iniciada a Sallent, al costat del riu Llobregat, i cridada a desembocar al mar de tots els continents per a bé de l’Església universal.

Tags: , , ,

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Carles Armengol | Canviar el consum per canviar la vida

Marcial Gamboa | Missioner claretià a Colòmbia

Màxim Muñoz | Unió de Religiosos de Catalunya

Claret publica ‘La música de la fe’

Antoni Daufí | El claretià que dibuixa l’Evangeli

Recomanacions Quaresma Claret

Claret presenta el DOCAT

Què fan els claretians a França?

Els claretians més joves davant la nova província

Nova App: Missa de cada dia

Festivitat del Pare Claret

Entrevista a Josep Sureda

Josep Xifré, de professió missioner

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection