Missatge de Nadal del superior general dels claretians, Mathew Vattamattam

first-message-of-fr-mathew-vattamattam-as-superior-general“L’amor nascut al cor ens dirà què fer pel més petit dels nostres germans i germanes”. Aquesta és una de les orientacions pastorals que el pare superior general dels Missioners Claretians, Mathew Vattamattam, ha fet arribar a tota la família claretiana amb el seu missatge de Nadal. El text convida a contemplar el pessebre i parla de la lògica amorosa de Déu i de la seva preferència pels exclosos. Podeu llegir-lo en català a continuació.

MISSATGE DE NADAL 2018

Per Nadal, em trobo com desconcertat davant l’escena de la nativitat. Aquí hi ha el disseny de Déu perquè la humanitat entri en una relació definitiva d’intimitat amb el Creador. «La verge concebrà i tindrà un fill, i li posaran el nom d’Emmanuel, que vol dir ‘Déu amb nosaltres’». (Mt 1, 23).

Des d’una mentalitat humana, no aconsegueixo comprendre la profunditat, alçada, amplada i longitud de l’amor i la saviesa de Déu en triar un estable per al naixement del Rei de Reis. «La Paraula s’ha fet carn i ha habitat entre nosaltres» (Jn 1, 14), s’ha rendit a la misericòrdia dels éssers humans i la natura. La nit freda, l’olor de l’estable, les picades dels insectes i l’inconvenient racó de l’estable amb les ovelles que belen al voltant tacant el terra de fems. És sorprenent! Si es busqués consell humà, hauríem proposat llocs millors perquè nasqués el nen diví. A Palestina, hi havia el palau d’Herodes el rei o la casa del gran sacerdot. Encara haurien estat millors llocs els palaus del Cèsar de Roma o de la dinastia Han a la Xina o dels maharajàs de l’Índia o d’un cap maia a les Amèriques. Hi hauria reines de renom, com Cleòpatra d’Egipte, Lívia Drusil·la de Roma o una dels maharanís de l’Est, per donar a llum el salvador del món. Pensant en la política de poder dels palaus i les intrigues de les cases reials, sé que no hi hauria espai perquè l’amor s’encarnés en aquests llocs de vanaglòria. Molts d’aquests homes i dones en les altures del seu poder fingiren i actuaren com Déu. L’amor hauria estat sufocat fins a la mort en primera instància sota l’orgull humà i l’arrogància. Maria i Josep van demostrar que l’elecció de Déu era correcta.

Davant meu, en el petit nadó del pessebre, veig que el somni de Déu per a la humanitat es desenvolupa d’una manera sorprenent. Supera tots els càlculs humans i convida a un canvi de paradigma en el meu pensament, sentiment i relació amb els altres éssers humans. En el nadó de Betlem, l’abraçada de Déu comença amb els qui són a les perifèries perquè ningú quedi fora del seu abast amorós. Com l’estrella va portar els savis al nen a la menjadora, el nadó de Betlem seria l’estrella per guiar els humans en el camí cap a la seva veritable destinació, el seu veritable propòsit de vida.

El nostre món serà millor només quan els éssers humans més vulnerables i la cura de la nostra llar comuna captin la nostra atenció i compromís. Paradoxalment, tendim a ser seduïts per l’atracció del poder i dels diners, i girem al voltant d’aquells que n’exerceixen el control. Per tant, les posicions de servei i els recursos per al benestar de tothom es converteixen en ídols de culte, que causen divisió, dissensió a la societat i dominació sobre els éssers humans i la natura.

El Nadal ve una vegada més, recordant-nos el somni de Déu i convidant-nos a caminar amb la consciència que Déu és amb nosaltres. Aquest Nadal, obrim els ulls per veure la realitat més enllà de la perspectiva dels nostres recintes segurs. Tot és diferent quan podem mirar el món a través dels ulls dels nostres germans i germanes que són descartats als marges de la societat, i desposseïts de la dignitat humana i de la legítima part dels recursos naturals. L’amor nascut al cor ens dirà què fer pel més petit dels nostres germans i germanes.

La Mare Verge, que va donar carn a la Paraula en el seu ventre, va cantar la cançó d’una visió diferent de la realitat, el seu Magnificat. Quan el nostre fundador va veure el món a través dels ulls de Crist, la seva vida va prendre un camí diferent, “el camí recte i segur”. També podem fer el mateix en la nostra vida.

Us desitjo a tots, els meus germans claretians, membres de la família claretiana, amics, col·legues i benefactors, un Nadal molt significatiu i un any nou ple de gràcia.

P. Mathew Vattamattam, CMF
Superior General dels Missioners Claretians

Tags: , , , , ,

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection