75 anys de la revista Vida Religiosa dels claretians

La revista Vida Religiosa, dels missioners claretians, va néixer el 1944. Des de llavors i de manera ininterrompuda, acompanya la vida consagrada d’arreu del món. En la seva especialitat, la vida consagrada, és la publicació en castellà amb més difusió: arriba a 90 països i a més de 8.000 comunitats religioses.

Aquest 2019 celebra 75 anys de trajectòria i el projecte vol mostrar l’agraïment a tots els consagrats, per ser font d’inspiració i renovació, i a la congregació de missioners claretians pel compromís d’acompanyar el creixement, la il·luminació i el servei a la vida consagrada.

La direcció de la revista Vida Religiosa creu que la millor manera de celebrar l’aniversari és un Simposi de Teologia que signifiqui un punt d’inflexió en el present i futur de la vida consagrada. Per això ha donat com a títol al Simposi: Present, memòria, avenir. Somnis i dissenys en construcció. Després d’un procés de reflexió i profunda transformació viscut en aquests últims anys, la urgència de la vida consagrada no és tant l’adequació a aquest temps, com la inauguració de nous espais i nous estils de presència caminant enmig del “Sant poble fidel” en paraules del papa Francesc.

La necessitat d’una formació teològica explícita per afrontar aquest temps nou amb lucidesa, obliga a conèixer la història però no quedar-s’hi. El demà està dissenyat, està ja present en la vida de molts consagrats i les seves comunitats, cal descobrir-lo, donar-li visibilitat. Com a font de formació, Vida Religiosa vol contribuir fermament a això. De la mateixa manera, preocupa la desconnexió amb la realitat dels joves que en els seus itineraris i recerques han de trobar-se amb les diferents formes de vida consagrada per realitzar la seva vocació. Els espais comunitaris, cridats a ser referent significatiu de vida compartida i del compromís en la transformació social, necessiten també una paraula nova i un compromís inèdit. Finalment, la inspiració i guia d’aquest procés de transformació ha de recolzar-se en un estil d’autoritat i lideratge clarament evangèlic, compromès i contextual.

La revista Vida Religiosa és la degana de les obres que els missioners claretians tenen al servei de la vida consagrada, amb projecció internacional, a Madrid, però no és l’única. Al seu costat, compartint reflexió i compromís, se situen l’Institut Teològic de Vida Religiosa, l’Escola Regina Apostolorum i l’editorial Publicaciones Claretianes. Junts, ofereixen un estil de missió amb els consagrats que pretén ser actual, intercultural, interdisciplinar i intercongregacional.

Simposi de Teologia: 1-3 de març

Aquest dimecres s’ha obert el període d’inscripcions al Simposi de Teologia que se celebrarà de l’1 al 3 de març. Està dirigit a tots els consagrats, particularment a aquells i aquelles que tenen responsabilitat en l’animació, reorganització i transformació dels seus instituts. A tots aquells i aquelles que estiguin inquiets pel seu present i futur com a consagrats; als que estiguin ajudant a la formació i acompanyament de la vida consagrada.

El programa compta amb la participació del cardenal Óscar R. Maradiaga, arquebisbe de Tegucigalpa i coordinador del C6; cardenal Aquilino Bocos, exdirector de la revista Vida Religiosa; Silvio Báez, bisbe Auxiliar de Managua; Santiago Agrelo, arquebisbe de Tànger; Montserrat del Pozo, superiora general de les germanes de la Sagrada Família de Natzaret; Emili Turú, Secretari General de la Unió de Superiors Generals; José Cristo Rey G. Paredes, teòleg i membre de l’equip directiu de Vida Religiosa; José María R. Olaizola, conseller delegat del grup de comunicació Loyola; Nurya Martínez-Gayol, professora de teologia de la U.P. Comillas; José Tolentino de Mendonça, arquebisbe-Bibliotecari de la Santa Seu; Juan María González-Anleo, doctor en ciències polítiques i sociologia i Luis Alberto Gonzalo Díez, director de la revista Vida Religiosa.

Tags:

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection