El diorama de Josep Vilarrubias, premiat al Concurs de Pessebres de Lleida

pessebre Lleida 2019

L’artístic diorama multidimensional de la parròquia de Sant Antoni M. Claret dels claretians de Balàfia, original del pare claretià Josep Vilarrubias, ha guanyat el tercer premi de la 84a edició del Concurs de Pessebres de Lleida. Convocat per l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, s’hi han presentat dotze pessebres.

Vilarrubias, com a artífex, explica així l’obra guardonada:

“Aquest pessebre porta un missatge explícit: ‘Maria guardava tot això en el seu cor i ho meditava’, de l’evangeli de Lluc. En un sol espai de visió (símbol del cor) es van succeint els diversos quadres previstos: l’anunci a Maria, l’anunciata als pastors, l’escena del pessebre a Betlem i els mags d’Orient. Cada quadre té una fondària paisatgística notable i sorprèn als visitants que en un mateix espai poden anar veient progressivament les diferents escenes bíbliques. Degut a la combinació de miralls que fan possible aquest efecte, les càmeres fotogràfiques tenen dificultat a captar amb nitidesa el que en visió directa l’espectador veu amb tota claredat. Aquest treball és una ampliació progressiva d’escenes i paisatge de tres pessebres d’anys anteriors també premiats en el mateix concurs. El primer any el jurat no va saber en quin gènere classificar-lo i el van premiar a part amb aquest títol: ‘Premi especial per la seva originalitat i bellesa’.”

Enguany el Jurat ha atorgat una Distinció Especial al Pessebre Monumental de la parròquia de Sant Pau de la Mariola, que tots els anys a l’arribar Nadal construeix Virgilio del Olmo -que l’any 2014 va rebre el títol de Mestre Pessebrista- i que enguany compleix 25 anys de la seva primera construcció. El Jurat, amb aquesta distinció especial vol reconèixer, no solament el treball i valia artística d’aquest pessebre monumental, sinó també la seva fidelitat amb el Nadal de Lleida en aquest quart de segle.

El Jurat qualificador que ha anat a visitar els dotze pessebres inscrits al grup d’esglésies, ha atorgat el primer premi al magnífic i també renovat diorama del santuari de Sant Antoni de Pàdua dels Franciscans “frarets”, construït pels mestres pessebristes Antonio Gil, Josep Figueras i Montserrat Luna. I el segon premi ha estat atorgat al pessebre de la parròquia de la Sagrada Família de Cappont, construït pel Mestre Pessebrista Albert Bertrán.

 

Tags: , ,

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection