Docat, el manual de la doctrina social de l’Església per als joves

9788491361862L’Editorial Claret publica el llibre Docat, editat en català, de Peter Schallenberg. El text és una traducció popular de la doctrina social de l’Església catòlica segons s’ha anat desenvolupant aquesta en els seus documents més importants des del papat de Lleó XIII.

El Docat vol respondre a la important pregunta: Què cal fer? i per això està dissenyat com un manual d’instruccions que, posant en pràctica l’Evangeli, ens ajuda a transformar-nos primer a nosaltres mateixos, després el nostre entorn més proper i, finalment, tot el món.

Està adreçat especialment als joves per tal de motivar-los a llegir els grans documents de l’Església en els seus originals i perquè actuïn segons les màximes de la veritat, de la justícia i de l’amor.

Sota l’acreditada supervisió dels cardenals Christoph Schönborn i Reinhard Marx, tot un equip de treball s’ha posat mans a l’obra per portar als joves del món sencer el missatge alliberador de la Doctrina Social Catòlica. Hi ha col·laborat reconeguts científics i també molts joves. Joves catòlics de tot el món han enviat les seves fotografies. Altres han assessorat a l’hora de la redacció del text i han contribuït amb les seves preguntes i els seus suggeriments a fer-lo més comprensible.

El Docat conté 328 preguntes complexes i rellevants. A més a més, el llibre compta amb centenars de cites de pensadors, sants, filòsofs, papes i fragments bíblics com Saint-Exupéry, Teresa de Calcuta, Hanna Arendt, Simone Weil, Cervantes, Karl Marx o Martin Luther King, entre d’altres.

El Papa Francesc, que n’escriu el pròleg, insisteix una vegada i una altra a cridar els cristians a involucrar-se activament en un món més just:

“Un cristià, si no és revolucionari, en aquest temps, no és cristià!” i afirma que “Solament transformaran la terra aquells que s’hi lliurin amb Jesús i s’adrecin, guiats per ell, cap als marginats que viuen enmig de la brutícia.”

També fa una crida a involucrar-se en política i lluitar per la justícia i la dignitat humana, i sobretot, pels més pobres:

“Procureu que la nostra Església es transformi, que resti viva i se senti al·ludida pels crits dels qui estan privats dels seus drets, per les súpliques dels qui sofreixen i per aquells de qui ningú no s’ocupa”.

 

Ressons a premsa:

  • Publican un manual para jóvenes con la doctrina social de la Iglesia (La Vanguardia, 8/01/2019)

Tags: , , , , ,

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection