25 de gener. Conversió de Sant Pau

conversio-sant-pau-luca-giordano

La festa de la conversió de sant Pau ens recorda el moment de la crida vocacional de l’Apòstol dels Gentils. La caiguda de Damasc va suposar per a ell no només la conversió al cristianisme sinó també la descoberta de la seva vocació apostòlica i, en particular, la seva missió a l’apostolat entre els gentils. L’experiència que va tenir de Crist, que el va cridar i el va separar per a la missió apostòlica, va produir en sant Pau una impressió que li va durar tota la vida i va influir decisivament en el seu itinerari vocacional i en la fidelitat a la missió.

La vocació de Claret, la seva vida i missió, tenen clarament uns trets paulins molt destacats. Ell es va identificar amb l’Apòstol des del primer moment de la crida vocacional. Estant a Barcelona i escoltant un diumenge la santa Missa, tot i que tenia més màquines al cap que sants no hi havia a l’altar, va recordar aquelles paraules de l’Evangeli:

«¿De què li serveix a l’home guanyar tot el món si finalment perd la seva ànima?» (Mt 16,26).

Aquestes paraules li van causar una profunda impressió. Van ser per a ell com una sageta que li va ferir el cor. Pensava i pensava quin camí prendre, però no encertava, estava desorientat (cf. Aut 67-68). Claret, ens diu ell mateix, es va trobar com Saule en el camí de Damasc. Va buscar un Ananies perquè l’orientés en el que havia de fer. Va anar a la casa de sant Felip Neri i allà va trobar un germà anomenat Pau, molt humil i fervorós. Va parlar amb ell i el va conduir al pare Amigó, l’Ananies que el va orientar sobre el que havia de fer, i ell va obeir (cf. Aut 69).

A Claret l’entusiasmava també l’estil missioner de Pau i l’imitava. L’atreia el seu zel apostòlic i com predicava, escrivia i ensenyava a tot arreu, disposat sempre a patir fuetades, persecucions i calúmnies per la causa de Jesús. Tan identificat estava Pau amb el Senyor que la seva única il·lusió era gloriar-se en la creu de Jesucrist (cf. Aut 224). Claret demanarà per als seus missioners aquest mateix estil de vida apostòlica. El Fill de l’Immaculat Cor de Maria, ple caritat apostòlica, abraçarà els sacrificis i es complaurà en les calúmnies i en els turments. No pensarà sinó com seguir i imitar Jesucrist en treballar, sofrir i procurar sempre i únicament la major glòria de Déu i la salvació de les ànimes (cf. Aut 494).

Tags: , ,

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Carles Armengol | Canviar el consum per canviar la vida

Marcial Gamboa | Missioner claretià a Colòmbia

Màxim Muñoz | Unió de Religiosos de Catalunya

Claret publica ‘La música de la fe’

Antoni Daufí | El claretià que dibuixa l’Evangeli

Recomanacions Quaresma Claret

Claret presenta el DOCAT

Què fan els claretians a França?

Els claretians més joves davant la nova província

Nova App: Missa de cada dia

Festivitat del Pare Claret

Entrevista a Josep Sureda

Josep Xifré, de professió missioner

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection