Un trentena d’infants a la missa familiar de la parròquia del pare Claret de Lleida

20190127-missa-familiar-lleida(Parròquia Claret Lleida) El pare Nemesi Solà i el pare Dion Paskalis oficien una missa familiar cada darrer diumenge de mes. Es tracta d’una celebració eucarística adaptada als infants dels grups de catequesi familiar. El darrer diumenge, una trentena de nens i nenes dels grups de 2n any de catequesi hi van participar de manera activa. Un dels grups va preparar les peticions de perdó per les accions que en el seu dia a dia no fan gaire bé i van manifestar el compromís de corregir aquestes actituds o comportaments no sempre correctes.

La lectura de l’Evangeli de Lluc va anar a càrrec d’alguns pares i mares dels infants, a fi que també els familiars s’involucrin en la celebració i comparteixin amb els seus fills i filles l’experiència de participar-hi.

Durant l’homilia, Nemesi Solà va incentivar les respostes dels infants a partir de qüestions i exemples de la vida quotidiana. Després va arribar el torn de fer les pregàries, preparades per un altre dels grups de catequesi. Aquestes pregàries recollien totes les situacions i inquietuds que els infants observen cada dia al seu voltant i per les quals es preocupen: les persones amb manca de recursos (aliments, habitatge, feina, …), les situacions de violència i els conflictes, el medi ambient, la gent gran, els infants d’arreu del món…

A continuació, durant l’ofertori, protagonitzat també pels nens i nenes que el proper mes de maig faran la Primera Comunió, a més a més del pa i el vi, es van oferir alguns objectes (joguines, roba d’abric, medecines…) que simbolitzen la voluntat d’avançar cap a una societat on tothom tingui les mateixes oportunitats. A continuació, es van atansar a l’altar i, tots plegats, agafats de les mans, van cantar el Parenostre, juntament amb la resta de la comunitat.

Després de la comunió, amb l’acció de gràcies, els infants van agrair a Déu tot allò que els omple i dóna sentit a la seva vida. Destaca de manera significativa com agraeixen que les seves famílies els cuidin i els eduquin amb tant d’amor.

En acabar la celebració, la parròquia va fer el lliurament d’un exemplar del Nou Testament a tots els nens i nenes que estan fent el 1r any de Catequesi Familiar, perquè es vagin familiaritzant, a casa i en família, amb la lectura dels fets de Jesús. Aquesta és una acció comunitària que es duu a terme a la parròquia de Sant Antoni Maria Claret des de fa uns quants cursos.

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection