Els joves de São Miguel do Guaporé preparen el Sínode per a l’Amazònia

(Laura Verdaguer –Enllaç Solidari, Brasil) El darrer cap de setmana de gener he tingut l’oportunitat de participar al Campament d’estiu de la Pastoral Juvenil de la parròquia de San Miguel Arcangel de Sao Miguel do Guaporé. La Pastoral Juvenil és un moviment estès a tot el Brasil i tota Llatinoamèrica que treballa en l’acompanyament de joves en el seu desenvolupament i creixement personal en relació a la seva experiència de fe, un procés de formació en la fe, amb l’objectiu que es puguin percebre com a persona, comunitat i societat.  Concretament, a la pastoral juvenil de la parròquia de San Miguel hi ha les Missioneres de la Institució Claretiana, les irmas Dora i Limpia, que acompanyen els joves en aquest camí de convivència i fe.

Amb el títol ‘Amazònia. Nous Camins per a l’Església i per una Ecologia Integral’ aquesta acampada ha reunit una cinquantena de joves que formen part dels diferents grups de la pastoral juvenil de la parròquia de SMG de l’Estat de Rondònia, que han treballat entorn aquest lema, el qual forma part del ‘Sínode per a l’Amazònia‘ que tindrà lloc el pròxim octubre de 2019 a la ciutat del Vaticà.

Un cap de setmana per conviure plegats, per compartir experiències, rialles, jocs, oracions etc. Però també un cap de setmana per pensar i reflexionar sobre aquest lema, un lema que implica a cada un dels joves participants, com a persones que formen part d’aquesta Amazònia, aquesta Amazònia que és casa seva i que entre tots estem destruint.

Personalment ha estat una experiència molt rica, on he pogut compartir converses, jocs i reflexions amb diferents joves brasilers, començar a posar en pràctica les quatre paraules portugueses que he après aquests dies, estar perduda enmig del mato i lluitar contra els mosquits, que sembla que la sang catalana els hi agrada especialment.

sdr

Campaments de la pastoral juvenil al Brasil.

sdr

Campaments de la pastoral juvenil al Brasil.

Tags: , , , , , , ,

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection