La parròquia Claret de Lleida participa en el ‘Sopar de la fam’ per Mans Unides

20190211-sopar-fam-pardinyes(Conxita López Torres –Parròquia Claret de Lleida) Les xifres de la pobresa al món són escandaloses: 1.300 milions d’éssers humans, segons l’ONU, dels quals 821 milions pateixen fam. És l’escenari que ha reunit un petit grup de persones de l’arxiprestat Perifèria en el sopar de solidaritat amb Mans Unides, conegut com a ‘Sopar de la fam’. Ha estat un acte de sensibilització sobre la pobresa i la fam al món, a l’hora que reivindicatiu tot seguint les indicacions del papa Francesc, de “passar a l’acció, de manera que desaparegui totalment la plaga de la fam”.

L’acte ha tingut lloc el dissabte 9 de febrer als locals de la parròquia Santíssim Salvador, al barri de Pardinyes, en un ambient molt familiar. Ha començat a les vuit del vespre amb una reflexió sobre la paràbola del bon samarità, seguit d’una exposició sobre el treball de Mans Unides al llarg de la seva història. L’entitat compleix 60 anys de treball ininterromput amb els països més empobrits. També s’ha fet menció a la campanya d’enguany per mitjà d’un vídeo que Mans Unides ha preparat per l’ocasió.

Després s’ha presentat un dels projectes encomanats a la Delegació diocesana de Lleida. Es tracta de la construcció d’un internat per a 120 alumnes, en la ciutat de Gisenyi (Ruanda), Àfrica. Les encarregades de portar-lo a terme són les religioses Salesianes, que disposen d’una escola de Formació Professional on imparteixen classes d’hostaleria, confecció i agricultura. Cadascun d’aquests cursos compta amb 85 alumnes. Donat les dificultats de desplaçament, l’internat permetria dur a terme els estudis d’una manera més eficaç i en millors condicions, sense haver de desplaçar-se cada dia de casa seva al centre de formació. Ells, però, han d’aportar l’equipament i el 40% del cost total del projecte.

I per acabar, el tradicional sopar de una llesca de pa amb oli i una poma, com a petit gest de solidaritat que, juntament amb molts actes iguals o semblants, contribuirà a finançar els projectes de desenvolupament. El poc menjar no ha fet perdre l’alegria, que algunes persones han amenitzat amb cants. L’acte ha finalitzat renovant el desig i compromís de continuar treballant per la dignitat de les persones.

Tags: , ,

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection