24 de febrer. Mort del pare Nicolás García, superior general (1950)

07-nicolas_garcaEl pare Nicolás García, superior general dels Missioners Claretians, va néixer a Hormicedo (Burgos – Espanya) el 23 de desembre de 1869. Va fer el postulantat a Segòvia (Espanya) i va professar a Alagón (Saragossa – Espanya) el 16 de desembre de 1886. Es va ordenar a Santo Domingo de la Calzada (Logronyo – Espanya) el 13 de maig de 1894 i va ser enviat a Itàlia com a superior local de la casa de sant Felice (Spoleto – Itàlia). De tornada a Espanya va ser professor de Filosofia a Cervera i més tard superior de la casa de Zamora.
En 1912 va ser nomenat superior provincial de Bètica, càrrec per al qual va ser reelegit el 1918 per un altre sexenni. En 1922 va ser elegit superior general per dotze anys (1922-1934) en el XIIè Capítol General (Vic, 1922). Mort sobtadament el pare Maroto el 1937, va ser de nou elegit Superior General per al període 1937-1949 en el XIVè Capítol General (Albano – Itàlia, 1937). Tot i les dificultats vocacionals i formatives que va haver d’afrontar i les seves conseqüències missioneres, durant el seu doble mandat va realitzar una magnífica tasca de govern donant un gran impuls quantitatiu i qualitatiu a la Congregació. Va morir a Roma el 24 de febrer de 1950.

Va ser un religiós exemplar en tots els sentits, fidel al nostre projecte de vida expressat en les Constitucions i sempre mogut per un gran amor a l’Església i a la Congregació.

Va fer gairebé un centenar de fundacions, va obrir la Congregació a les missions de Darién, Tocantins i la Xina, i es va preocupar en gran manera per la qualificació científica i pastoral dels missioners. En vigílies del centenari de la seva fundació (1949), la Congregació comptava amb 2.638 professos i 160 novicis. El més peculiar va ser l’expansió de la Congregació fora d’Espanya. Hi havia 240 cases, repartides pels diversos continents: 97 a Europa, 8 a l’Àsia, 11 a l’Àfrica i 124 a Amèrica. Totes elles integrades en 10 províncies, 2 Viceprovíncies i 5 Visitaduries. Entre les dignitats jeràrquiques de l’Església, la Congregació comptava en el seu primer segle d’existència amb: 3 Arquebisbes, 8 Bisbes, 1 Vicari Apostòlic i 6 Prefectes Apostòlics.

Així mateix, ens ha deixat un magisteri riquíssim en doctrina sobre la vida religiosa, la dimensió carismàtica i la problemàtica vocacional i formativa. Després dels esdeveniments succeïts a la Congregació el martiri de tants germans nostres, especialment estudiants, va escriure les circulars sobre alguns acords capitulars (1937) i La Vocació Missionera (1938). Sobre la formació en la Congregació, va escriure les circulars titulades Formació dels nostres estudiants (1932) i Formació religiosa, Missionera i Claretiana (1947), demanant sempre una formació de qualitat per a poder respondre als desafiaments del moment present.

A tot claretià li demanava que conreés la pròpia vocació d’una manera constant. Ens recordava que era un error de fatals conseqüències creure que, un cop rebuda la gràcia vocacional i haver estat incorporats a la Congregació, no calia preocupar-se’n més. Al contrari, cal conrear la vocació, com es conrea una planta feble i delicada, que es vol fer créixer i desenvolupar. La vocació -deia- és una gràcia i gràcia singularíssima; aquesta gràcia, si no és corresposta, es perd; per això ha de ser feina de tots conrear-la sempre.

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Carles Armengol | Canviar el consum per canviar la vida

Marcial Gamboa | Missioner claretià a Colòmbia

Màxim Muñoz | Unió de Religiosos de Catalunya

Claret publica ‘La música de la fe’

Antoni Daufí | El claretià que dibuixa l’Evangeli

Recomanacions Quaresma Claret

Claret presenta el DOCAT

Què fan els claretians a França?

Els claretians més joves davant la nova província

Nova App: Missa de cada dia

Festivitat del Pare Claret

Entrevista a Josep Sureda

Josep Xifré, de professió missioner

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection