El superior dels claretians participa a la trobada sobre la protecció dels menors al Vaticà

20190224-trobada-vatica-proteccio-menorsEl superior general dels claretians, el pare Mathew Vattamattam, ha participat al Vaticà a la trobada sobre la protecció dels menors a l’Església com a membre de la Junta Executiva de la Unió de Superiors Generals. El papa Francesc va proposar aquesta reunió per ajudar els bisbes a discernir clarament què han de fer i també perquè l’Església sigui conscient de la tragèdia i del sofriment de les víctimes. “Els millors resultats i la resolució més efectiva que podem oferir a les víctimes, al Poble de la Santa Mare Església i al món sencer són el compromís amb la conversió personal i col·lectiva, la humilitat d’aprendre, escoltar, assistint i protegint als més vulnerables”, va dir el pontífex en el discurs de tancament, al final de l’eucaristia de diumenge.

El papa va concloure amb una “sincera crida a una batalla total contra l’abús de menors, tant sexualment com en altres àrees, per part de totes les autoritats i individus, ja que estem tractant amb crims abominables que s’han d’esborrar de la capa de la Terra: això és exigit per totes les moltes víctimes ocultes en les famílies i en els diversos entorns de les nostres societats”.

L’encontre ha tingut lloc del dijous 21 al diumenge 24 de febrer, al New Synod Hall, i ha aplegat 190 participants: presidents de les Conferències Episcopals, líders de les Esglésies Orientals Catòliques, Ordinaris, superiors generals de Congregacions masculines i femenines, prefectes dels dicasteris del Vaticà, alguns membres de la Cúria Romana, el Consell de Cardenals i ponents convidats.

A l’inici de la trobada, els superiors i les superiores majors de congregacions i ordes religiosos, van publicar una declaració conjunta expressant el seu suport a la iniciativa del papa. El text ja apuntava la necessitat d’una cultura de protecció en el si de l’Església i per a tota la societat en sentit ampli.

Recupereu el discurs final íntegre del papa Francesc aquí.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection