Antoni Daufí: “Una de les meves dèries és representar l’Evangeli avui”

Cada setmana el claretià Antoni Daufí il·lustra l’evangeli que pertoca aquell diumenge i el difon per correu electrònic. Situa els personatges en circumstàncies d’ara. “Una de les meves dèries és representar l’Evangeli avui”. En aquest vídeo veiem el seu espai de treball: un petit despatx dins de l’habitació de la comunitat de Girona on viu. Hi té la tauleta digital on dibuixa i part de la col·lecció gràfica que ha anat produint.

Dibuixar l’evangeli és per a Daufí un exercici per anar a fons: “M’ajuda a meditar la paraula de Déu”. Però va més enllà d’aquest treball interior. També li permet arribar als altres i despertar-los l’interès per Jesús: “Això per mi és evangelitzar, posar a l’abast la paraula de Déu”. Reconeix que no s’imaginava “arribar a aquesta mena d’evangelització”, però n’està content.

Antoni Daufí Moreso (Tortosa, 1929) és el segon de sis germans. “Als dotze anys vaig començar a sentir la crida de Déu a la vida consagrada”, explica. Amb un camí concret: “Mai em vaig sentir atret a la vida sacerdotal, sempre havia volgut ser germà”. Uns anys després ingressa al noviciat claretià de Vic.

Fa els vots com a germà claretià als 18 anys. Sent la necessitat de servir en països de missió i es posa a disposició del pare general. Als 29 anys és destinat a la província claretiana de Filipines, on es dedica sobretot a la catequesi. Hi passa 23 anys, fins que el 1983 torna per motius de salut. Del 1984 al 1987 fa de professor d’anglès a l’antic seminari menor de la Conreria, a més de dedicar-se al servei de la catequesi en diferents parròquies a càrrec dels claretians. Des del juliol del 2016 viu a la comunitat que la congregació té a la ciutat de Girona. Allà són cinc claretians.

Recorda una anècdota sobre la seva vocació com a laic consagrat. Quan tenia 14 anys, alguns missioners de la comunitat de Vic van insistir en què havia d’anar al seminari claretià per començar la carrera sacerdotal. Li deien que així “podria ser més útil i eficaç en l’apostolat”. En acabar el primer curs, va haver d’abandonar el seminari perquè no va aconseguir aprovar el llatí. I va pensar: “No ho deia jo que no volia ser capellà?”

Avui confirma l’encert en la tria: “Em sento plenament realitzat com a germà claretià i visc content i feliç amb la meva vocació i cada dia en dono gràcies a Déu per haver-me cridat a la vida missionera com a laic consagrat”.

antoni-daufiantoni-daufi-claretia

Tags: , , , , , , , , ,

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

Nou web de la província de Sant Pau

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

Amb el pare Claret hem après… Festa SANT ANTONI MARIA CLARET 2019

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

Antoni Daufí | El claretià que dibuixa l’Evangeli

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection