Anselm Grün i Leonardo Boff, junts en un nou llibre de Claret

9788491361992(Editorial Claret) L’Editorial Claret publica Un nou pensar per a ser tots un dels teòlegs Anselm Grün i Leonardo Boff. Els dos teòlegs s’enfronten i assenyalen un camí viable: és possible experimentar Déu reconeixent-lo en l’altre i en la creació, perquè en cada ésser humà es troba i en tot el cosmos brilla alguna cosa del misteri de Déu. Tots dos autors, gairebé a l’uníson, revelen que tot plegat és un regal immens i alhora una enorme responsabilitat que ha estat confiada a les dones i als homes d’aquest món.

L’enfocament del text d’Anselm Grün es centra en com descobrir Déu en l’home: “en un mateix, però també en l’altre, en el meu veí” diu. Leonardo Boff, en canvi, posa l’accent en com descobrir Déu en l’ésser de l’univers, començant pel Big Bang i acabant amb la criatura més petita que viu a la Terra.

Ambdós autors se’ns mostren sorprenentment units, especialment pel que fa a la naturalesa de Déu, car, segons ells, Déu no és qui s’enfronta al món com un “altre completament distint”, sinó que cal trobar-lo en el món –en l’home, però també en els animals i en les plantes–. I, així i tot, Déu no és pas idèntic al món. Déu continua sent el gran –el «misteri sense nom», com l’anomena Leonardo Boff–, que defuig la idea de l’home i les seves categories i, per tant, que mai no pot ser comprès plenament per l’ésser humà, que no se li pot fer tangible.

Tots dos teòlegs hi estan d’acord: l’essència de Déu és l’amor. Déu és amor, tot i que, alhora és, igualment, tan misteriós, com poderós i insondable. Allà on regna, podem experimentar Déu de ple amb tots els nostres sentits i esdevenir un amb ell, en tant que ésser humà i en tant que cosmos sencer.

Tags: , , ,

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

LLIBRE SOBRE LES CAUSES DE CASALDÀLIGA

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection