El papa Francesc nomena bisbe del sud de Filipines el claretià Leo M. Dalmao

Leo-Bishop(Claretians/Ciutat del Vaticà) El Vaticà ha anunciat aquest dilluns 25 de març al migdia, Festa de l’Anunciació, el nomenament del papa Francesc al pare claretià Leo M. Dalmao, actual Prefecte General de Formació de la Congregació de Missioners Claretians, com a bisbe de la Prelatura Territorial d’Isabela, al sud de Filipines.

Aquesta prelatura es va erigir el 12 d’octubre de 1963 i comprèn la província de Basilan, amb 1.359 km quadrats, i les ciutats d’Isabela i Lamitan, amb una estimació de més de 126.000 catòlics. El 24 d’octubre de 1963 el bisbe claretià José María Querejeta Mendizábal es va convertir en el seu primer Ordinari Local. Fins ara, els Missioners Claretians estan presents en tres llocs a l’illa amb escoles i parròquies.

Dalmao (1969, ciutat de Tagbilaran, Bohol, Filipines), va ser batejat a la Catedral de St. Joseph a la seva ciutat natal. Va ingressar a la congregació el 1986 i va estudiar Filosofia al Centre de Formació Claret, ara conegut com St. Anthony Mary Claret College. Va fer la seva primera professió el 3 de maig de 1992 a Bungiao, ciutat de Zamboanga. Va realitzar el Batxillerat en Sagrada Teologia i Màsters a Loiola School of Theology, Universitat Ateneu de Manila, a Quezon City, de 1992 a 1997. Va fer la professió perpètua el 16 de juliol de 1996 a Quezon City i va ser ordenat sacerdot pel bisbe José María Querejeta Mendizábal, bisbe de la Prelatura d’Isabela el 31 de maig de 1997 a la Parròquia de l’Immaculat Cor de Maria a Quezon City. El seu primer destí després de l’ordenació presbiteral va ser a l’illa de Basilan. Va exercir com a coordinador de projectes per als pobles indígenes Samal-Badjau: una oportunitat de conèixer i experimentar la vida i la missió dels Missioners Claretians a tot el sud de Filipines.

Després de Basilan, va ser nomenat Prefecte d’Estudiants l’any 2000 i, tres anys més tard, va ser nomenat mestre de novicis mentre era també consultor i prefecte de Formació de la Província de Filipines. Va ser triat superior provincial d’aquesta Província el 2010. Mentre portava el càrrec de superior, també va ser copresident de l’Associació de Superiors Religiosos Majors de Filipines (AMRSP) fins a la seva elecció en 2015 com a Consultor General i Prefecte General de Formació de la Congregació durant el XXV Capítol General celebrat a Roma.

Tags: , , , , ,

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Nou web de la província de Sant Pau

Als 25 anys del Concili Provincial Tarraconense

HISTÒRIA província Missioners Claretians de Catalunya

Els claretians més joves davant la nova província

Què fan els claretians a França?

CANRI SITUMORANG | Vots perpetus per apropar-se a Déu i a les persones

Amb el pare Claret hem après… Festa SANT ANTONI MARIA CLARET 2019

PROTEGIR LA LLIBERTAT RELIGIOSA | Eduard Ibáñez

Antoni Daufí | El claretià que dibuixa l’Evangeli

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection