Comunicat de l’equip coordinador del procés cap a la nova província

201907402-equip-coordinador-nova-provincia-ROMANous passos en la coordinació del futur organisme territorial dels claretians que serà efectiu a partir de l’1 de gener del 2020. L’equip coordinador reunit a Roma ha valorat positivament la trobada conjunta dels claretians més joves de les presències a Catalunya, Euskal Herria, França i Itàlia, celebrada el mes de desembre a Barcelona. En aquest comunicat, informen que les diferents presències rebran materials per treballar durant l’any qüestions de relleu, com la comunitat missionera i la missió compartida, i fan palès la recepció del document que ha d’inspirar futures accions per part de les comunitats. També proposen publicar una pàgina web conjunta i donen detalls sobre la transició jurídica cap la nova província de Sant Pau.

Podeu llegir el comunicat a continuació o descarregar-lo aquí en PDF.

 

COMUNICAT CONJUNT | 2 d’abril de 2019
TROBADA DE L’EQUIP COORDINADOR DEL PROCÉS DE REORGANITZACIÓ DE CATALUNYA, EUSKAL HERRIA, FRANÇA I ITÀLIA

El dimarts 2 d’abril es va celebrar la vuitena reunió d’aquest Equip de Coordinació, a la comunitat de Banchi Vecchi (Roma). Hi érem presents els pares Ricard Costa-Jussà (Catalunya), Mateo Larrauri (Euskal Herria), Pierre Zanga (França), Franco Incampo (Itàlia) i Manuel Tamargo (coordinador i membre del Govern General).

Vàrem començar la reunió tot repassant les avaluacions de la trobada de menors de 65 anys feta a Barcelona el passat mes de desembre. En general, la iniciativa es va valorar positivament, i sobretot l’oportunitat de trobada i intercanvi. Per a alguns, la trobada va ser massa breu i densa, sense prou temps per aprofundir els temes.

Es va valorar l’oportunitat de dissenyar un pla de comunicació per a la nova Província; s’ha vist que és necessari, però que serà millor que el disseny i l’elaboració el faci el Govern Provincial quan s’hagi constituït el nou Organisme. De moment, com un avenç d’aquest pla, es crearà una pàgina web comuna.

Es van compartir les iniciatives acordades prèviament per tractar els temes de la comunitat missionera i la missió compartida. Aquests materials arribaran aviat als Organismes, amb la intenció que siguin treballats a les comunitats durant aquest any.

Es va comentar la reunió feta el novembre entre els responsables dels colꞏlegis de Catalunya i Euskal Herria.

Es va compartir la recepció del nou document ‘Cap a un Projecte Provincial de Vida i Missió’ en els Organismes. I es van repassar les gestions legals i fiscals que caldrà posar en marxa per al reconeixement de la nova Província en els diversos territoris.

Es va acordar una data, que es proposarà al Govern General, per a la publicació del decret d’erecció de la nova Província, sempre amb efecte l’1 de gener de 2020. De manera simultània a la publicació del decret, s’enviaran cartes als Bisbes a les diòcesis dels quals tenim comunitats i a les conferències de religiosos, per tal d’informar-los oficialment del canvi en els Organismes.

Aquesta reunió, que potser serà la darrera d’aquest Equip Coordinador, va acabar amb un reconeixement mutu dels membres de l’Equip pel treball realitzat durant aquests tres anys.

Ricard Costa-Jussà (Catalunya)
Franco Incampo (Itàlia)
Mateo Larrauri (Euskal Herria)
Pierre Zanga (França)
Manuel Tamargo (Delegat Gov. Gen.)

Tags: ,

Comments are closed.

Segueix-nos també a:

Carles Armengol | Canviar el consum per canviar la vida

Marcial Gamboa | Missioner claretià a Colòmbia

Màxim Muñoz | Unió de Religiosos de Catalunya

Claret publica ‘La música de la fe’

Antoni Daufí | El claretià que dibuixa l’Evangeli

Recomanacions Quaresma Claret

Claret presenta el DOCAT

Què fan els claretians a França?

Els claretians més joves davant la nova província

Nova App: Missa de cada dia

Festivitat del Pare Claret

Entrevista a Josep Sureda

Josep Xifré, de professió missioner

adidas eqt turbo red collection adidas eqt 93 17 boost turbo red release info adidas eqt support 93 17 white turbo red where to buy the adidas eqt support 9317 turbo red adidas eqt support 9317 white turbo red adidas eqt boost 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red coming soon adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 93 17 white turbo red adidas eqt support 9317 whiteturbo red adidas eqt support adv primeknit zebra release date adidas eqt support adv primeknit zebra official images adidas eqt support adv primeknit zebra now available adidas eqt support adv primeknit zebra new images adidas eqt support adv primeknit zebra release date where to buy adidas eqt support adv primeknit zebra adidas eqt support adv zebra coming soon adidas originals superstar whitebluered adidas eqt support adv turbo red lands tomorrow adidas eqt turbo red collection